Training on the job bij Reitsma Telecom

27 januari 2010 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De telecombusiness is nog steeds een groeimarkt. Reitsma Telecom wil jonge mensen de kans geven ervaring op te doen in deze booming markt. Daarmee hoopt de onderneming twee vliegen in één klap te slaan, jonge mensen krijgen de kans zich in de telecomwereld te bekwamen en de onderneming kan voor nieuwe medewerkers uit haar eigen kweekvijver putten.

Bart Visser, Reitsma Telecom: ,,Voor allround telecommedewerker is geen reguliere opleiding, dus gaan we het gewoon zelf doen. In onze branche is altijd behoefte aan leergierige jonge mensen, tel daarbij op het probleem wat veel scholen hebben bij het vinden van een stageplaats en zie: een win-win situatie onder handbereik. Wij hebben plaats voor één fte, dat moet niet per se één persoon zijn. We kunnen ook vijf mensen één dag aanbieden. Overigens staat de betaalde stageplek open voor iedereen die belangstelling en affiniteit heeft met telecom.”

Bij Reitsma krijgen de stagiaires allereerst een opleiding van het Nokia service centrum. ,,Wij zijn een officieel Nokia Care Point, dat betekent dat naast bedrijven ook particulieren met hun defecte Nokia gsmtoestel bij ons langs kunnen komen. Het is de bedoeling dat de stagiaires uiteindelijk zelfstandig reparaties kunnen uitvoeren. Naast de technische opleiding, leert ons eigen team de stagelopers de kneepjes van het commerciële vak, waarbij het opbouwen van een klantrelatie een belangrijke plaats inneemt. Het zijn stuk voor stuk praktische zaken, waar je op school weinig mee in aanraking komt, maar die in het bedrijfsleven uiterst belangrijk zijn. Gaat het goed dan ontvangen de mensen ieder kwartaal een leer en ervaringscertificaat.”

Het stagetraject bij Reitsma Telecom duurt een jaar, daarna wordt in samenspraak met de stagiaires bekeken of zij hun carrière voort willen zetten bij Reitsma of toch liever een andere weg inslaan. ,,Hier geldt vrijheid blijheid van beide zijden, in principe geven wij een baangarantie, maar dan moet het wel van beide kanten klikken. Is die klik er dan kijken we samen waar iemand zich het beste voelt, dat kan de administratieve kant van de onderneming zijn, maar evengoed de commerciële of de technische. Is die klik er niet dan heeft de stagiaire in ieder geval een handvol ervaringscertificaten waarmee hij of zij elders prima aan de slag komt.”

Aanmelden voor de stage kan bij Harm van den Berg van Reitsma Telecom. Telefoonnummer 033-2460264 of e-mail pz@reitsmatelecom.nl

u Reitsma Telecom, Satelliet 7, 3824 MT Amersfoort, 033 246 02 64, www.reitsmatelecom.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie