WijkTV vanuit De Kamers in Vathorst

27 januari 2010 om 00:00 Nieuws

VATHORST - Door de opmars en aanleg van het glasvezelnetwerk in Vathorst is het idee ontstaan om WijkTV op te zetten. Het is boeiend om te weten wat er om de hoek of in de wijk speelt. Stichting BewonersNetwerken Amersfoort (SBNA) heeft op het netwerk een wijkplatform bewerkstelligd. Hooglandervener Geurt Hilhorst heeft inmiddels van menig activiteit in Hooglanderveen verslag gedaan. Na een uurtje monteren staat zijn videoreportage al online. Maar WijkTV en De Kamers willen nog meer.

Ton Jansen van de Stichting BewonersNetwerken Amersfoort (SBNA): ,,SBNA heeft op het glasvezelnetwerk in Amersfoort een uniek wijkplatform gerealiseerd. Hier heeft als eerste Hooglanderveen zijn Glaset (glasvezelkrant) opgezet. Deze wijkgerichte kabelkrant biedt de locale gemeenschap de mogelijkheid om samen informatie te delen en videoreportages te tonen. Binnen enkele maanden zullen ook digitale kanalen beschikbaar komen. Dan is het mogelijk om andere wijken of geïnteresseerde groepen Wijk TV te laten maken.”

In De Kamers staat al een enthousiaste groep met vooral technische mensen startklaar om met WijkTV te beginnen. Een aantal vrijwilligers en stagiaires van ROC Midden-Nederland. De techniek is er, de apparatuur ook. De Kamers wil de verdere uitrol van WijkTV initiëren en begeleiden. Ook vanuit andere wijken zoals Nieuwland, Zielhorst en Schothorst is belangstelling voor WijkTV. En een beetje concurrentie tussen wijken kan geen kwaad.

Woningstichting Portaal heeft geld gedoneerd om WijkTV mogelijk te maken. In De Brink (Vathorst) is een video montageruimte opgezet, waarbij Kringloopcentrum Amersfoort de inrichting voor haar rekening heeft genomen. Vijf stagiaires (AV-opleiding) van ROC Midden-Nederland hebben de apparatuur in de montageruimte geïnstalleerd.

In het eerste kwartaal van 2010 moet WijkTV van start gaan. WijkTV zoekt nog mensen die als regisseur willen werken, of als reporter interviews willen afnemen. Er zijn al suggesties gedaan om een kookprogramma te maken, een jeugd- of ouderenprogramma, enz. Met een club van gemotiveerde en enthousiaste mensen kan een WijkTV netwerk opgebouwd worden.

Ter ondersteuning worden in het voorjaar met De Kamers) cursussen georganiseerd voor onder andere cameratechniek en videomontage. Hoe kan een WijkTV kanaal opgezet worden? Deze workshops worden verzorgd onder andere in samenwerking met PETV (Per Expressie).

Vrijdag 29 januari vindt in De Kamers de première plaats van de korte film “Waanzin” gemaakt door twee jonge regisseurs in opleiding (ROC ). Wie zich geroepen voelt om van WijkTV een succes te maken, laat je talent spreken. Neem contact op met De Kamers op 033-2012343 of per e-mail op info@dekamers.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie