Ideeën voor activiteiten gezocht

27 januari 2010 om 00:00 Nieuws

VATHORST - De Kamers, het huis voor cultuur en ontmoeting van Amersfoort-Noord en omgeving, bruist sinds de opening in september 2007 van de activiteiten. De Kamers is een huis met vele kamers. Elke binnenkomende bezoeker kan genieten van film (Filmkamer), theater (Theaterkamer), muziek (Muziekkamer), een maaltijd (Eetkamer), literatuur (Leeskamer), of gaat naar de Kamers voor leren en ontmoeten (Huiskamer). De kracht van De Kamers ligt in haar unieke visie op Cultuur en Ontmoeting. Het aanbod aan activiteiten kwam tot nu toe vooral vanuit De Kamers zelf. Met ingang van het nog verse jaar 2010 wil De Kamers daar verandering in brengen.

Het nemen tot een initiatief van nieuwe activiteiten ligt bij (nieuwe) bezoekers. Al eerder groeide een zelf gestart idee uit tot een groot succes, het Mamacafé. Na schoorvoetend te zijn opgezet door twee moeders die behoefte hadden om ervaringen uit te wisselen, groeide het Mammacafé uit tot een succesvolle samenkomst op vrijdagochtend, waarbij zo’n dertig jonge ouders elkaar met de kinderen ontmoeten (www.mammacafe.nl).

Kamerheer Jan van der Meulen: ,,De Kamers wil in 2010 meer een Open Podium voor iedereen zijn. Belangrijk om in het achterhoofd te houden is dat De Kamers een particuliere stichting is met 5 vaste medewerkers. De Kamers ontvangt een klein deel aan subsidie (20 procent), de rest moeten we zelf bij elkaar zien te verdienen met een aantrekkelijk programma en verhuur van ons gebouw. Daarom zijn vrijwilligers en stagiaires zo belangrijk voor ons. We willen openstaan voor nieuwe ideeën en kansen op de manier zoals bijvoorbeeld de Buurtkamer (actief netwerk van 55+ bewoners uit Amersfoort-Noord) dat in samenwerking met Beweging 3.0 is ontstaan.”

Of je nu musiceert en dat graag eens aan anderen wilt laten horen in de Theaterkamer, of wil je de Eetkamer gebruiken als culinair podium voor een groep smulpapen, in principe is alles in overleg mogelijk. Jan van der Meulen en Jos van Oord sturen zaken vanuit De Kamers aan.

Jan vervolgt: ,,Wij werken graag samen met bijvoorbeeld Natuurboerderij, basisscholen en binnenkort het nieuwe ICOON-cluster (ligt tussen winkelcentrum en station Vathorst), deze instellingen kunnen hierin ook een rol spelen. We willen dat zaken zich niet alleen beperken tot de locatie van De Kamers; de inspiratie voor een idee kan wel vanuit De Kamers beginnen, maar ook elders voortgezet worden.”

Zo is er met De Kamers een drietal goede doelen projecten in samenwerking met de Unie NZV benoemd, waaronder een project in Oeganda. De bedoeling is gedurende het hele jaar geld voor deze projecten bij elkaar te brengen. Ook het wijkpodium en Wijk-TV (zie volgende artikel) zijn voorbeelden van vanuit De Kamers gestarte trajecten.

Wekelijks lopen ongeveer tien stagiaires stage bij De Kamers, jonge mensen komen vaak wat ‘blue’ binnen, maar eenmaal gewend komen ze met steeds met nieuwe ideeën. De Kamers willen eigen initiatief belonen en actief ondersteunen. Dit kan door extra publiciteit over het initiatief, of een oproep om mensen te laten participeren in een initiatief. Ideeën en suggesties zijn tijdens en buiten kantooruren van harte welkom op 033-2012343 of per e-mail op info@dekamers.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie