AVV Keistad pakt eerste uitzege

27 januari 2010 om 00:00 Nieuws
AMERSFOORT - Het uitseizoen is in 2010 voor de volleybalheren van AVV Keistad goed begonnen. Werd vorige week de eerste thuisnederlaag van het seizoen geleden, nu boekten de spelers van coach Ton van der Wösten de eerste uitzege (1-3) op Landstede 2 uit en in Zwolle.

Het werd echt een prestatie van het gehele team. Er werd positief gespeeld en men anticipeerde goed op het spel van de Zwollenaren. Vooral de verdediging was goed op dreef en met name aan de buitenkanten werd volop gescoord. De eerste set werd gestart met een wat andere opstelling dan gebruikelijk door de blessure van middenspeler Marcel Zagwijn. Keistad kwam niet echt lekker in zijn spel en liep telkens achter de feiten aan. Landstede kwam na 10-10 op voorsprong en liep via 15-12 en 21-16 uit naar een 25-19 setwinst. De wissels in de tweede set (Guus Kalkman voor Djim Baas, Yannick Haacke op de buitenpositie en Frank Pastoor op de diagonaal) pakten daarbij erg goed uit. Mede door het meegereisde en veel lawaaimakende Keistad publiek, werd het spel van de Amersfoortse mannen steeds beter en was men er van overtuigd dat de eerste uitzege binnen handbereik lag. Met name door goed verdedigen aan Amersfoortse zijde trok Keistad het initiatief naar zich toe. De ploeg wist, ondanks een 13-12 achterstand, toch het heft in handen te nemen en met 21-25 de set winnend af te sluiten. De derde set was nog overtuigender. Nooit kwam Keistad op achterstand en bij een stand van 6-11 werd het gat alleen nog maar groter. Wederom door goed verdedigen (vooral libero Pascal Hogeterp onderscheidde zich in die fase) werd op een stand van 16-24 het winnende punt binnen geslagen door aanvoerder Michiel Bakker. In het vierde bedrijf ging de strijd lange tijd gelijk op. Landstede wilde niet verliezen en Keistad wilde met vier punten naar huis. In een boeiend gevecht besliste Emiel van Vulpen de set (21-25) en de wedstrijd (1-3).