MIA laat punt liggen bij RDZ

27 januari 2010 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - In de strijd om lijfsbehoud in de korfbal tweede klasse bleef MIA afgelopen zaterdag tegen RDZ steken op een 17-17 remise, gezien het wedstrijdbeeld een terechte uitslag. In een volgepakte Zeister sporthal Dijnselburg werd het een spannende, gelijkopgaande wedstrijd. Ook al MIA voorlopig geen hekkensluiter meer, toch heerste na afloop het gevoel dat de ploeg een belangrijk punt had laten liggen. Beide ploegen konden bij winst twee punten afstand neen van de degradatiezone en bij verlies zou degradatie juist een stuk dichterbij komen. Binnen twee minuten werd MIA overrompeld door RDZ, da met een afstandschot en een vrije bal een 2-0 voorsprong nam. Vervolgens scoorde ook MIA, maar de Amersfoorters liepen tot halverwege de eerste helft achter de feiten aan. Afstandschoten, kleine kansjes en een makkelijk verkregen strafworp gaven RDZ telkens een voorsprong. Maar MIA knokte zich als team langszij. Met vier rake afstandschoten stond er bij rust een 9-10 voorsprong voor MIA op het scorebord mede dankzij sterk reboundend werk van Maurice van Rossum en Frank van de Wiel. In plaats van direct door te stomen, kwam MIA niet scherp genoeg uit de kleedkamer. Onnodig kreeg MIA diverse kleine schoten achter de korf om de oren. Daarna lieten zowel RDZ als MIA mooie aanvallen zien, maar nauwelijks doelpunten. In de slotfase werden sterke aanvallende acties afgewisseld met soms onbenullige tegendoelpunten. Dankzij twee afstandschoten van van Rossum, een benutte vrije bal van Remco van Woudenberg en een afstandschot van Anne Bulsink bracht MIA twee minuten voor tijd de stand op 15-17. Maar met een eindsprintje ‘uit de tenen’ maakte RDZ alsnog gelijk 17-17. Scores MIA: Maurice van Rossum 5, Remco van Woudenberg 4, Roy Staal 3, Anne Bulsink 2, Eline van Ballegoijen, Juliët Schoorlemmer en Gerdien Blok allen 1.