Krappe zege Soesterkwartier

27 januari 2010 om 00:00 Nieuws

Onder luide aanmoedigingen van de trouwe Amersfoortse supportersschare begon Soesterkwartier vol vertrouwen aan de wedstrijd met de gedachte ditmaal de punten in eigen zak te steken. Dat zou tegen De Hazenkamp eigenlijk geen al te groot probleem moeten zijn gezien de voorlaatste plaats van de Nijmegenaren op de ranglijst in de vierde klasse. Maar dat sportwetten vaak anders aangeven werd ook hier tijdens het verloop van de wedstrijd maar al te duidelijk. Beide ploegen die uiterst gespannen en nerveus begonnen, misten in de eerste vijf minuten de nodige kansen waarbij met name de afstandsschoten onnauwkeurig werden afgevuurd. Het was Soesterkwartier dat de score opende door een afstandsschot van Deborah Drenth (1-0). De Amersfoorters die de spanning van zich leken te hebben afgegooid, liepen vervolgens in korte tijd uit naar een 3-0 voorsprong. Nijmegen daarentegen kwam maar niet op schot en liep in die aanvangsperiode eigenlijk continu achter de feiten aan. Maar vanaf de 20e minuut in de eerste helft keerde het tij. De thuisploeg leek niet meer bij de les en stond toe dat De Hazenkamp op gelijke hoogte kwam en zelfs kon doorstomen naar een 3-4 voorsprong. Het was aan Priscilla Boute te danken dat de keistedelingen kort voor rust de stand gelijk konden trekken, waardoor een matige eerste speelhelft werd afgesloten met een 4-4 gelijke stand. Een eerste helft ook waarin Soesterkwartier vaak te gehaast speelde en als collectief op cruciale momenten faalde. Ook na de thee twee ploegen die net als in de eerste dertig minuten weliswaar aan elkaar gewaagd bleken, maar nauwelijks tot grote hoogte konden groeien. Daarvoor bleef het spel te gehaast en te onzorgvuldig. Toch was het Soesterkwartier dat de score opende in de tweede helft en na vijf minuten speeltijd uitliep naar een 6-4 voorsprong door doelpunten van Erwin Geurts en de goed spelende Danny van Hout. Maar ook nu week kwam het antwoord van de Nijmegenaren die in korte tijd de stand weer gelijk trokken tot 6-6, waarbij het er verdedigend bij de thuisploeg niet al te best uitzag. In de laatste tien minuten van de wedstrijd golfde het spel heen en weer en werd een 8-6 voorsprong voor Soesterkwartier wederom ongedaan gemaakt door de gasten uit Nijmegen (8-8). Ondanks dat van Hout de keistedelingen naar een 10-8 voorsprong schoot, bleef de druk er op en kwam De Hazenkamp in de slotminuut nog terug naar 10-9. Aan die stand veranderde niets meer waardoor de Amersfoorters de wedstrijd weliswaar winnend afsloten, maar allerminst konden terugblikken op een “dijk” van een korfbalduel. Soesterkwartier coach Joop Stolte: ,,Het grote probleem bij ons is dat als we niet weten te scoren het collectief wordt vergeten en de spelers alleen maar met zichzelf bezig zijn. Als we de gehele wedstrijd het overzicht en de rust kunnen bewaren, pakken we punten en kunnen we meedraaien in de top.”

Korfballers door het oog van de naald AMERSFOORT - Korfbal vierdeklasser Soesterkwartier kroop afgelopen zondag door het oog van de naald. In sporthal Schuilenburg werd tegenstander De Hazenkamp uit Nijmegen met 10-9 verslagen. Na in eerdere wedstrijden aan het kortste eind te hebben getrokken eindelijk een verdiende overwinning voor het team van trainer/coach Joop Stolte.