Amersfoort klaar voor glazen huis

20 januari 2010 om 00:00 Nieuws

Vorig jaar werd ook al geprobeerd het glazen huis naar Amersfoort te halen. In het licht van van Amersfoort 750 zou de aanwezigheid van het glazen huis op De Hof een perfecte afsluiting zijn van het feestjaar 2009. ,,Het is toen afgeknapt op het businessplan’’, weet Mathijs van de Hurk. ,,Dat moest binnen een maand in elkaar geflanst worden. Financieel en marketing technisch was niet alles rond.’’

‘Groot radio-evenement naar Keistad halen’ AMERSFOORT - Het glazen huis van 3FM Serious Request moet van 18 december tot en met 24 december op De Hof staan. Dat vinden de drie initiatiefnemers Mathijs van der Hurk, Pelle Kuipers en Ward Kuipers. De gemeente Amersfoort steunt het initiatief. In februari gaat een grote PR-campagne van start om het glazen huis naar Amersfoort te halen. Zo gaan er onder meer tien Connexxion-bussen rijden met de tekst ‘Amersfoort is klaar voor het glazen huis’. Op internet kunnen Amersfoorters op de site www.sr2010.nl hun handtekening plaatsen als zij het met de actie van het drietal eens zijn.

door John Spijkerman

De gemeente Amersfoort stond ook vorig jaar al achter de plannen en wil ook dit jaar meedoen met de leus ‘Amersfoort doneert haar hart aan 3FM Serious Request’. ,,De gemeente heeft al gezegd. ‘Als het hier komt, stellen wij alles beschikbaar’,’’ vertelt Van der Hurk. Behalve de gemeente wordt ook het bedrijfsleven gevraagd een belangrijke rol te spelen. Er wordt gepraat met horeca-ondernemers, maar ook met de sponsors van Amersfoort 750. ,,Het plein komt bomvol. De stad staat een week lang op z’n kop. We gaan ervan uit dat iedereen positief reageert’’, zegt Van der Hurk.

Amersfoort is bij uitstek geschikt om het glazen huis te herbergen. ,,De stad ligt in het midden van het land en dus makkelijk bereikbaar’’, vertelt Ward Kuipers. ,,Bovendien heeft Amersfoort de op eennajongste bevolking van Nederland en het is een feeststad.’’

Half maart wordt er een shortlist opgesteld met vijf steden die in 2010 het glazen huis willen huisvesten. De belangrijkste concurrentie heeft Amersfoort te duchten van Nijmegen, Leiden en Enschedé, denken Mathijs van der Hurk en Ward Kuipers. ,,Uiteindelijk bepalen het Rode Kruis en 3 FM welke stad het wordt’’, weet Van der Hurk. Of het glazen huis ook echt naar Amersfoort komt, wordt pas eind maart bekend. Tot die tijd wordt er volop campagne gevoerd. ,,We gaan langs scholen om presentaties te geven, we gaan flyeren, posters ophangen en met het actieteam de stad en de regio in’’, vertelt Van der Hurk. Vanaf 1 februari rijden er Connexxion-bussen in de stad en in de regio met daarop de tekst dat Amersfoort klaar is voor het glazen huis. ,,We willen inwoners, bedrijven en ook 3FM enthousiast maken.’’ De initiatiefnemers zijn vol goede moed over de kansen van Amersfoort. Mocht het onverhoopt niet lukken, dan willen Mathijs, Pelle en Ward die werken bij jongerenomroep QFM van De Golfbreker, eind dit jaar hun eigen glazen huis. Net als vorig jaar toen ze vanuit ‘een glazen huis’ op de Varkensmarkt geld ophaalden voor het goede doel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie