Knappe winst BCAmersfoort

20 januari 2010 om 00:00 Nieuws

In de hoofdmacht van de Amersfoortse badmintonners debuteerde afgelopen weekend de pas 15-jarige Kirsten van der Valk. De door BC Amersfoort opgeleide Nationaal Jeugdkampioene U-15 speelde onbevangen en strijdvaardig en behaalde daarmee een knappe overwinning op Victoria dame Lieke Maes (21-14, 12-21 en 21-16). Een meer dan belangrijk wedstrijdpunt op deze avond voor de Amersfoortse ploeg onder leiding van trainer/coach Fred van Wankum. De start van de vertrouwde dubbelspelen kende geen problemen. Jelle Maas en Joéli Residay hadden alleen in de de tweede game wat moeite met het Victoria dubbel Quintus Thies en Tom Loog, maar rondden toch fraai af (21-16 en 22-20). Bij de vrouwen kende Rita Yuan Gao weliswaar nog enige hinder van haar geblesseerde knie, maar samen met de steeds beter spelende Eefje Muskens eindigde ook hun partij probleemloos met winst tegen het duo Meta Knut/Thamar Peters (21-16, 21-16). In het eerste mannenenkel won BCA speler Eli Mambwe verrassend de eerste game van Robert Kwee, maar kon vervolgens in de tweede en derde game het integere spel van Kwee niet meer bijhouden waardoor hij verloor met de gamestanden 21-15, 8-21 en 14-21. De Amersfoortse Belg en tweede team speler Lionel Warnotte deed het daarentegen een stuk beter en won in twee games van Ben Maes (21-13 en 21-17). Bij afwezigheid van Yao Jie (internationaal toernooi) was het aan haar vervangster Karin Borger de ondankbare taak om haar te vervangen als eerste dame. Alhoewel zij streed voor wat zij waard was kon zij het helaas niet bolwerken tegen Thamar Peters en verloor in twee games afgetekend met 11-21 en 5-21. In de beide afsluitende mixpartijen was er duidelijke winst voor het Amersfoortse koppel Muskens/Maas dat Victoria opponenten Knut en Loog met duidelijke cijfers van de baan veegde. Het BCA duo Yuan Gao/ Residay kende daarentegen meer tegenstand en had drie games nodig om het laatste wedstrijdpunt voor de Keistedelingen binnen te slaan (21-15, 19-21 en 21-10). Na afloop van de wedstrijd prees Amersfoort coach van Wankum met name de invallers uit het tweede team van BC Amersfoort voor hun inzet en toonde zich uiterst tevreden met de behaalde 6-2 overwinning.

Prima debuut Kirsten van der Valk AMERSFOORT - Badminton eredivisionist BC Amersfoort behaalde afgelopen zaterdag in de eigen Juliana van Stolberghal een knappe overwinning op BC Victoria uit Hoensbroek. Met 6-2 werden de Limburgers naar huis gestuurd en verstevigde BC Amersfoort haar tweede positie op de ranglijst.

door Huub van Aerssen

BC Amersfoort verlengt contract met sponsor

De huidige sponsor AA Drink verlengde recentelijk het contract met BC Amersfoort.

AA Drink blijft als shirt/toernooi/evenementen sponsor verbonden aan de Amersfoortse badminton eredivisionist.

Het sponsorcontract is financieel/materieel verruimd en loopt nu gelijk met het sponsorcontract van BCA dat de badmintonvereniging heeft met clubsponsor Carlton.

AA Drink (United Soft Drinks) is al jaren de shirtsponsor van BC Amersfoort en de club is dan ook zeer content met dit opgewaardeerde sponsorcontract, zeker gezien de voor een ieder financieel onzekere tijd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie