MIA keihard onder- uit tegen Revival

20 januari 2010 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Afgelopen zaterdag verloren de korfballers van MIA van Revival uit Terschuur kansloos met 10-19. Van een echt duel was in thuishal De Bokkeduinen geen moment sprake. De Amersfoortse ploeg liep de hel wedstrijd achter de feiten aan. Vorige week won MIA nog op imponerende wijze van Hellas, maar van dat hoge niveau was deze week weinig te merken. Het eerste kwartier hadden beide ploegen de nodige moeite met elkaar en het vinden van de korf. Het spel oogde onverzorgd met veel balverlies. Vanaf de 20e minuut (bij een magere 1-3 tussenstand) trokken de gasten uit Terschuur op doeltreffende speelwijze het initiatief naar zich toe. Met behulp van vele blokkades rond de korf bemachtigde Revival steeds de gewenste steun - en reboundposities en kon vervolgens naar hartenlust één-op-één aanvallen. De Amersfoorters verloren hun geduld en maakten veel fouten in de korfzone met de nodige straf - en vrije worpen tot gevolg. Na 30 minuten werd er gerust met een 4-7 tussenstand. Ook de tweede helft moesten de Amersfoorters het onderspit delven. De gasten forceerden MIA opnieuw tot veel overtredingen in de korfzone en met maar liefst zes succesvol afgeronde strafworpen hielpen de MIAnezen de gasten flink in het zadel. MIA sprokkelde de rest van de wedstrijd nog wel wat doelpuntjes mee, maar het matige spel was niet voldoende om de wedstrijd nog te kantelen. De Amersfoorters verloren dan ook terecht met 10 tegen 19 in een voor MIAnezen en neutrale toeschouwers teleurstellende wedstrijd.