Appels voor daklozen dagopvang

14 januari 2010 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Oud-raadslid Joke van Woudenberg (BPA) heeft woensdag een grote kist vol appels geschonken aan de dagopvang voor dak- en thuislozen aan het Smallepad.

Bij haar afscheid als raadslid in maart, had ze de gemeente aangegeven geen cadeaus te willen krijgen, maar dat het geld moest worden omgezet in appels voor de dagopvang. ,,Wat moet ik met een grote vaas of een beeldje? Dit is veel nuttiger. Daklozen eten nauwelijks fruit, terwijl iedereen eigenlijk twee stuks fruit per dag moet eten", aldus Van Woudenberg, die overigens wel vaker de daklozen trakteerde op appels, druiven of mandarijnen.

Arthur Koerts, leidinggevende bij Stichting Iks, is blij met de geregelde aandacht van Van Woudenberg voor de daklozen in Amersfoort. ,,We hebben doorgaans maar weinig ruimte voor extraatjes, dus dit initiatief is van harte welkom. Er spreekt veel interesse en betrokkenheid uit", zegt hij, terwijl de appels al gretig aftrek vinden bij de gebruikers van het inloopcentrum.

Van Woudenberg hoopt dat iemand anders binnen de gemeenteraad het stokje overneemt en ook extra initiatieven ontplooit richting het inloopcentrum

Van het inloopcentrum maken overigens in totaal zo'n honderd dak- en thuislozen gebruik. ,,Maar dagelijks komen hier zo'n 35 tot 40 man", licht Koerts toe. ,,Wij hebben een huiskamerfunctie, zorgen voor sociale activering door middel van onder meer cursussen en toeleiding naar zorgorganisaties als het RIAGG, Centrum Maliebaan en Stadsring 51."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie