‘Dit geeft een enorme energieboost’

13 januari 2010 om 00:00 Nieuws

,,We zijn er erg blij mee”, zeggen Carlijn Leenders en Remco Bosch stralend van trots in een van de vele ruimtes van het houten gebouw. ,,Het heeft heel lang geduurd voordat alles financieel rond was en we alle vergunningen hadden. Als groep zijn we er een jaar of tien mee bezig geweest. Nu is het alsof een toekomstdroom is uitgekomen”, vertelt Bosch, die als bestuurslid verantwoordelijk is voor de nieuwbouw.

Nieuwbouw Scouting Mondriaan AMERSFOORT - Ze hebben er jaren naar toegeleefd en zaterdag was het dan eindelijk zo ver. Vol enthousiasme hebben de scouts van Scouting Mondriaan hun spiksplinternieuwe clubhuis in gebruik genomen. Hoewel het pand midden in bosgebied de Bokkeduinen al prima bruikbaar is, moet er nog wel aardig wat aan geklust worden. De officiële opening vindt daarom pas op 20 maart plaats.

door André van der Velde

Scouting Mondriaan is met een kleine 200 leden een van de grootste scoutinggroepen van Amersfoort. ,,We groeiden niet alleen uit ons jasje, maar we waren ook verspreid over drie aparte gebouwen. Daarvoor in de plaats is nu één mooi groot gebouw teruggekomen”, zegt Leenders, die onder meer de pr doet. ,,Dat betekent dat we nu allemaal bij elkaar zitten en dat alle groepen, van de ‘bevers’ (5 - 7 jaar) tot en met de ‘jongerentakkers’ (17 - 22 jaar), allemaal hun eigen lokaal hebben. We hoeven niet meer te overleggen over wie wanneer waar is.” Ze houdt even in en vervolgt: ,,Dat geeft een enorme energieboost, een kick.”

Het nieuwe pand bestaat uit twee identieke vleugels met elk een toiletgroep inclusief douches en een keukenblok. ,,Die keukens hebben we gekregen van verpleeghuis Birkhoven omdat ze aan het verbouwen zijn”, zegt Leenders. ,,Voor ons is het hartstikke mooi materiaal.”

Waarmee ze ook heel erg blij zijn, is dat ze nu een grote opslagruimte hebben. ,,Voorheen lagen spullen op zolder, verspreid over verschillende gebouwen en we gebruikten zelfs een box in Liendert. Als je iets nodig had, moest je eerst drie andere dingen wegzetten”, lacht Bosch. ,,Maar nu hebben we een opslagruimte van zo’n 80 vierkante meter. Hier kunnen we al onze tenten, spellen, touwen, palen enzovoort kwijt.”

Hoewel het gebouw staat als een huis, moet er nog veel worden gedaan. ,,Het gaat om kleine dingen, maar bij elkaar is het heel veel”, vertelt Bosch. ,,De keukens moeten nog pas worden gemaakt, in de kasten moeten nog planken komen en in alle lokalen willen we nog houtkachels plaatsen. Die horen natuurlijk echt bij scouting. En”, vervolgt hij, ,,aan de achterkant van het gebouw ligt nog geen bestrating.” Leenders knikt instemmend. ,,En wat ook weer terug moet komen, is het scoutinggevoel. Onze vlaggen, foto’s, schilderijen, of andere dingen waaraan een verhaal vastzit, zullen ook nog een plek moeten krijgen.”

De realisatie van het nieuwe pand heeft veel geld gekost. Bosch: ,,We hebben een hoge hypotheek. Dat betekent dat we heel actief ons gebouw moeten zien te verhuren. Een van onze huurders is de school De Kampanje, maar met name in de weekenden en in de vakanties kunnen hier ook nog andere organisaties prima terecht.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie