Winst voor MIA in memorabel treffen

13 januari 2010 om 00:00 Nieuws

Maurice van Rossum had aangegeven in deze moeilijke tijd graag bij zijn MIA vrienden te willen zijn. Hij speelde dan ook op zijn vertrouwde positie in de basis. De spanning was van ieders gezicht af te lezen: falen was simpelweg geen optie. Tijdens de wedstrijd werd die spanning volledig omgezet in strijdlust, beleving en trefzekerheid. In een gelijkopgaande strijd lieten beide ploegen het beste van hun kunnen zien en scoorden er flink op los. Een golf van emotie ging door de zaal toen van Rossum in het tweede aanvalsvak zijn eerste score liet aantekenen. Na amper zes minuten stond er al een 3-3 stand op het scorebord. Vervolgens nam MIA het heft in handen. Met volle overgave volgde er kans na kans, waarbij ditmaal de spelers wel over voldoende vuur en scherpte beschikten om die kansen ook doeltreffend af te ronden. Na de eerste 30 minuten werd er dan ook gerust met een dik verdiende 13-8 voorsprong. De ploeg uit Nunspeet kwam vervolgens het sterkst uit de kleedkamers en bracht binnen tien minuten de achterstand terug tot 13-12. Maar wederom van Rossum sloeg met met een afstandsschot het definitieve gaatje en met een 15-13 voorsprong werd begonnen aan het laatste kwartier van dit treffen. Kans na kans werd vervolgens op doeltreffende wijze afgerond, waarbij Hellas wel mee bleef scoren maar MIA nauwelijks meer in gevaar kwam. Alsof het was voorbestemd zorgde van Rossum met een prachtig afstandsschot voor de laatste score van deze indrukwekkende wedstrijd.

AMERSFOORT - Zelden was het zo stil in de Bokkeduinen als afgelopen zaterdag. Met een minuut stilte herdachten de selecties van MIA 1 en 2 inclusief de vele supporters het plotselinge overlijden vorige week van Rob van Rossum, vader van MIA speler Maurice van Rossum. Vervolgens deden de MIAnezen wat ze elkaar beloofden: vlammen! Met 22-18 won MIA op indrukwekkende wijze van Hellas ‘63 uit Nunspeet.