IT-SL met hart voor IT(ers)

13 januari 2010 om 00:00 Nieuws

Eijbergen: ,,Wij bieden oplossingen voor ieder IT-vraagstuk. Er zijn geen onoplosbare problemen, alles draait om het krijgen van het juiste idee. IT-SL heeft daarvoor de beste creatieve breinen in dienst. IT-experts met een hart, hart voor de zaak, hart voor het werk en boven alles hart voor de mens. It-SL gaat voor een langdurige relatie met klanten en medewerkers. Cashen met hit en run is niet onze stijl.”

AMERSFOORT - IT-SL levert IT experts op freelance en detacheringbasis, en helpt bij de werving en selectie van informaticaspecialisten. Ton Eijbergen is de ondernemer achter IT-SL. Zijn onderneming heeft opdrachten door het hele land, maar is in Amersfoort relatief onbekend. Daar wil Eijbergen verandering in brengen. Niet voor niets hebben hij en het merendeel van de medewerkers Amersfoortse roots. Pasgeleden verhuisde IT-SL naar een van de mooiste rijksmonumenten in de stad: het gymnasium.

Overheden, semi-overheden en zorginstellingen vormen het grootste deel van de klantenkring van IT-SL en dat is niet zonder reden. ,,Onze mensen gedijen nu eenmaal goed in deze bedrijfsculturen, beter dan in, bijvoorbeeld, een commerciële omgeving”, aldus Eijbergen: ,,Mijn onderneming herbergt ITers met een sociaal karakter. Mensen die niet voor het grote geld gaan, maar voor voldoening in hun werk en die het vooral belangrijk vinden iets voor iemand te kunnen betekenen. Mensen die samenwerking hoog in het vaandel hebben.”

Er zijn nog genoeg kansen in de branche waarin IT-SL sterk is. ,,Eigenlijk is het een markt die anderen over het hoofd hebben gezien. Neem nou de zorg, zo op het eerste gezicht niet echt een spannende branche. Dat is echter schijn, je vindt er enorme uitdagingen. Een van onze klanten is een landelijke netwerkorganisatie voor mensen die zorg nodig hebben. Een stichting met één hoofdkantoor, maar wel actief op driehonderdvijftig locaties verspreid over heel Nederland. Om daar de ICT goed op de rails te houden, daar heb je creativiteit en vakmanschap voor nodig.”

Eijbergen zoekt altijd nieuwe mensen. ,,Goede ITers zijn schaars, vooral het soort dat bij ons past. Deze onderneming heeft mensen nodig die iets willen bijdragen aan de samenleving. Persoonlijk en betrokken, daar draait het hier om en dat geldt niet alleen voor de klanten, maar zeker ook voor de medewerkers. Het is ontzettend belangrijk dat zij zich senang bij IT-SL voelen, en daar ga ik ver in. Ik wil blije medewerkers en als daar bijvoorbeeld een cursus kantklossen bij helpt, dan vergoed ik die, net zo gemakkelijk als een hbo-studie. Als ik dat niet zou doen, dan zou ik wellicht meer winst maken, maar daar word ik geen blijer mens van.”

u IT-SL BV, Groen van Prinstererlaan 35, 033-2779980, info@it-sl.nl, www.it-sl.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie