Tandartspraktijk Draga professioneel

13 januari 2010 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - In het najaar van 2009 startte tandarts Ted Draga zijn eigen tandartspraktijk. In deze praktijk staat het maken van een individueel behandelplan, de mening van de patiënt en het voorkomen van nieuwe gebitsproblemen centraal.

Ted Draga treedt in de voetsporen van zijn moeder. ,,Ik heb de liefde voor het vak van haar meegekregen”, vertelt hij: ,,Het tandartsenvak is een heel divers vak. Je bent niet alleen met je hoofd bezig, maar ook met je handen. Bovendien ga je elke dag met verschillende mensen om, dit maakt het werk interessant en soms een uitdaging. De mix maakt voor mij dit vak zo aantrekkelijk.” Draga heeft een aantal jaren in loondienst gewerkt, dat heeft hem ideeën opgeleverd die hij nu in zijn praktijk gebruikt. ,,Het is goed dat ik na mijn studie in een aantal tandartspraktijken heb gekeken. Dat heeft me geholpen om nu een gedegen fundament te leggen.”

Draga werkt vanuit een behandelplan, waar de wens van de patiënt een grote rol in speelt. ,,Soms zijn er meerdere oplossingen voor een probleem in het gebit. Ik begin bij het begin, de preventie, eerst moet je leren hoe je je gebit moet onderhouden, daarmee voorkom je verdere gebitsproblemen. Daarna analyseer ik alle bestaande problemen, en maak een plan van aanpak. Al die dingen samen vormen het behandelplan met eventueel duurzame oplossingen. Een bijzondere plaats is er voor de angstige patiënt. Door een rustige aanpak, waarbij de oorzaak van de angst wordt gezocht, leert de patiënt met zijn angst om te gaan en soms zelfs er vanaf te komen.”

,,Ik ben op het moment een algemene tandarts. Dat wil zeggen, dat ik de reguliere tandheelkunde uitvoer. Mensen kunnen bij mij terecht voor het vullen van gaatjes, gebitsreiniging, kronen, bruggen, protheses, cosmetische tandheelkunde enzovoort.”

Tandarts Draga werkt verder samen met het Tandtechnisch Laboratorium Barneveld voor het maken van het tandtechnische werk. In midden Nederland staan ze hoog aangeschreven voor de kwaliteit van hun producten en service. Protheses, kronen en facings kunnen zo helemaal op maat worden aangemeten.

De praktijk heeft nog genoeg ruimte voor nieuwe patiënten. ,,Tussen een tandarts en zijn patiënt moet chemie zijn, daarom nodig ik iedereen die nieuwsgierig is naar mijn werkwijze om een vrijblijvende afspraak te maken. Voor die mensen die overdag moeilijk tijd vrij kunnen maken, is de praktijk ook ’s avonds en soms zelfs zaterdags open.”

u Tandartspraktijk Draga, Liendertsedreef 9, telefoon: 033-4779060, info@tandartsdraga.nl, www.tandartsdraga.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie