Nog geen tekort aan strooizout in Amersfoort

8 januari 2010 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Waar andere gemeenten in Nederland hun voorraad strooizout de afgelopen dagen hebben zien verdampen, is er de komende dagen in Amersfoort nog voldoende voorraad, vertelt woordvoerder Otto van de Leest van de gemeente Amersfoort. De komende tijd zal het strooiplan van de gemeente Amersfoort dan ook gewoon worden uitgevoerd. In dat strooiplan is vastgelegd hoe en waar er wordt gestrooid.

,,Wij strooien op de hoofdwegen en op de belangrijke fietspaden en als die goed gestrooid zijn, doen we de zijwegen'', vertelt Van der Leest. De voorraad strooizout in de zoutopslag aan de Nijverheidsweg is nog ruim voldoende. ,,Nog zo'n 500 ton'', denkt Van der Leest.

,,Bij onze winterdienst wordt wel goed gekeken hoe het zout wordt ingezet'', vertelt woordvoerder Frank Brouwer van de ROVA. ,,Hoe we strooien en op welke plekken. We houden de weersituatie goed in de gaten en hebben contacten met weersinstituten. Als er gladheid dreigt, kan er preventief worden gestrooid. Maar op dit moment is de situatie goed onder controle en ligt er al een goede zoutlaag op de wegen.''

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie