Kraailandhof: dorps karakter, stads aanbod

6 januari 2010 om 00:00 Nieuws

HOOGLAND - Winkelcentrum Kraailandhof in Hoogland combineert dorpse gemoedelijkheid met een stads groot aanbod. De meeste ondernemers in het centrum zijn zelfstandig en hebben service en persoonlijke aandacht hoog in het vaandel. Ed de Winter van Ed’s jeans & Casual voert het woord namens de Kraailandondernemers.

,,Kraailandhof is een gezellig winkelcentrum, niet te groot, niet te klein en je kunt er alles halen wat je nodig bent”, aldus De Winter: ,,Daarbij hebben we nog een extra voordeel, het is hier nog altijd gratis parkeren. Daarom én om de kwaliteit en de variatie trekt het centrum kopers uit de hele regio. Bij de ondernemingen hier heerst bovendien nog steeds een dorpse mentaliteit. Dat uit zich in service en klantvriendelijkheid. Hier is advies nog echt advies. Je ziet ook dat de gemiddelde leeftijd van de medewerkers hoger ligt dan elders. Ik zeg niet dat jonge mensen niet servicegericht zijn. Maar zij hebben natuurlijk nog niet de ervaring van iemand die al een paar jaar meedraait.”

Kraailandhof heeft behalve bevlogen ook actieve ondernemers. ,,We grijpen elke gelegenheid aan om een gezellige sfeer te creëren”, aldus De Winter: ,,Sinterklaas, de Kerstman en het zangkoor zijn net weer in touw geweest. Omdat we in 2010 hopelijk eindelijk gaan verbouwen, hebben we de planning voor het komende jaar nog niet rond, maar iedereen kan gerust zijn, saai wordt het niet.”

In 2010 gaat de verbouwing van het winkelcentrum eindelijk van start. De Winter: ,,We wachten er al een hele poos op. Kraailandhof is dertig jaar geleden opgeleverd en hoewel het hier nog steeds prima toeven is. Wil je na zoveel jaar wel eens remake. Belangrijk is wel dat we het dorpse karakter behouden, want dat is onze kracht. Verder wordt het na verbouwing alleen maar beter, meer parkeergelegenheid en gezelliger plein. Als alles doorgaat dan gaan we snel in de noodwinkels. Want ook tijdens de verbouwing blijft alles gewoon doorgaan. Het wordt misschien een beetje rommelig, maar verder blijven service en kwaliteit op hetzelfde hoge niveau. En na de verbouwing, dan is het Kraailandhof nog steeds hetzelfde, een winkelcentrum voor jong en oud, waar je nog steeds geen geld in je winkelwagen hoeft te doen.”

De winkels in het Kraailandhof zijn: Kapsalon Studio Image, Etos, Notenboom Optiek, Kiers Vastgoed, Retourette, Gall&Gall, Bruna Hoogland, Heek Schoenen, Anjalie Damesmode, Apotheek Vreugdenhil, K-Deng! Kids, Top 1 Toys Brouwer, Ed’s Jeans & Casual, Egbert’s Hairshop, Bloemenhuis van Dijk, Albert Heijn, Cafetaria-Petit Restaurant ’t Toetje.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie