Handbaldames ASC ‘91 op schot

6 januari 2010 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De handbaldames van ASC waren afgelopen zondag goed op schot tegen VSC uit Utrecht. In een wedstrijd waarin VSC niet vooruit te branden was, wonnen de Amersfoortse meiden met maar liefst 22-5. Al kort na het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat het een eenvoudig middagje zou gaan worden voor ASC. De Utrechtse formatie speelde futloos, had van snelheid niet of nooit gehoord en kende nauwelijks enige combinatie van formaat. ASC daarentegen speelde goed op tempo, toverde prima combinatiespel uit de hoge hoed en had in Ilse Schutte en Carla van de Veer twee topschutters in de handbalgelederen. Alhoewel in het eerste kwartier van de wedstrijd veel Amersfoortse schoten op paal of lat belandden, liep ASC toch uit naar een 5-1 voorsprong door treffers van met name Schutte en Van de Veer. VSC, niet gehinderd door enig handbaltalent, liep continu achter de feiten aan en had absoluut geen antwoord op het snelle en gedegen spel van Amersfoort dat niet alleen aanvallend goed werk liet zien, maar ook verdedigend haar ‘mannetje’ stond. Met een voor ASC magere 7-2 voorsprong gingen beide teams aan de thee en was eigenlijk het doek al gevallen voor de Utrechtse dames. Na een drietal doelpuntloze minuten in de tweede helft begon de aanvalsmachine van ASC pas goed op stoom te komen en stonden wederom Schutte en v/d Veer aan de basis van veel doelpunten. Uitbraak na uitbraak aan Amersfoortse zijde werd afgerond met een doelpunt en in korte tijd werd het arme en hulpeloze VSC van de mat geveegd. Alhoewel Utrecht sporadisch nog een treffer wist te produceren waarbij de factor geluk een grote rol speelde, snelde ASC ‘91 af op een uitermate verdiende 22-5 eindstand. Al met al een wedstrijd waarin van enige strijd geen sprake was en waar Amersfoort het heft stevig in handen had.