BPA: 'Verkeerssituatie Vathorst is ramp'

6 januari 2010 om 00:00 Nieuws

VATHORST - Het verkeersconcept voor Vathorst is een ramp, vindt de Burger Partij Amersfoort (BPA). Terwijl de nieuwe wijk nog niet voor de helft gereed is, kan het verkeersnet rond Vathorst de druk nu al niet aan, stelt de BPA. En dat terwijl de ontsluiting van Vathorst wel klaar is. De BPA heeft het college van B en W er schriftelijk vragen over gesteld. De partij wil weten hoe het college de nu al te constateren verkeersproblemen in Vathorst wil oplossen.

Bewoners in de nieuwe wijk moeten rekening houden met lange 'uitrijtijden' die kunnen oplopen tot twintig minuten en meer. Wie 's ochtends tussen 8.00 en 9.00 uur vanuit Laak de wijk wil verlaten, staat tussen de rotondes 6 en 5 al in de file, merkt de BPA op. Rijden in klokrichting is geen alternatief doordat het stoplicht tussen de rotondes 9 en 10 (de aansluiting naar de A28) zijn eigen files oplevert.

De Vathorst Boulevard kan het verkeer in de huidige situatie al niet aan, vindt de BPA. Er moet ook nog rekening worden gehouden met een geplande verdubbeling van het huidige aantal woningen en een meer dan verdubbeling van het aantal arbeidsplaatsen in het bedrijvengebied en in de kantorenlocatie Podium. Het Vathorster wegennet kan een verdere toename van het verkeer niet aan.

De BPA vindt dat het college de verkeersproblematiek rond Vathorst te lang heeft genegeerd. De BPA vindt dat het verkeersconcept dat voor Vathorst is ontwikkeld, namelijk een boulevard met één rijbaan in elke richting voor het autoverkeer, in de praktijk niet voldoet. De partij voorziet dat de problemen in de toekomst fors zullen toenemen en vraagt het college om maatregelen. Het geld dat daarvoor nodig is, moet volgens de BPA niet komen uit de gemeentelijke begroting, maar uit het ontwikkelingsbudget voor Vathorst.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie