Lik op stuk tijdens oud en nieuw

30 december 2009 om 00:00 Nieuws

Rond de jaarwisseling worden de beelden van alle camera’s die in Amersfoort hangen live bekeken. Er hangen camera’s in de Lavendelstraat, de Meridiaantunnel, op de Hof en het Lieve Vrouwekerkhof, aan de Kleine Haag, Stationsplein, Neptunusplein en de Noordewierweg. In de Rubensstraat zijn twee camera’s geplaatst.

Camera-beelden worden ‘live’ bekeken AMERSFOORT - De politie kiest voor een ‘lik op stukaanpak’ om de jaarwisseling in goede banen te leiden. Personen die op 31 december worden aangehouden op verdenking van het plegen van geweld, vernieling of brandstichting, blijven zo mogelijk een paar dagen in de politiecel tot aan de supersnelrechtzitting op 4 januari. Lichtere feiten worden op 1 januari beoordeeld. Deze verdachten kunnen die dag naar huis met een boete, taakstraf of een dagvaarding om voor de rechter te verschijnen.

Jonge vandalen tussen de 12 en 18 jaar worden nadrukkelijker dan voorheen door de politie doorgestuurd naar bureau Halt. Zij moeten hun werkstraf zo veel mogelijk uitvoeren in de periode van de feestdagen en bij voorkeur op de plek waar zij schade hebben aangericht.

Vreugdevuren op oudejaarsavond zijn alleen toegestaan op plaatsen waar speciale zandplaten zijn aangelegd: aan de Noordewierweg bij de Emmauskerk (Soesterkwartier), op de kruising Miereveldstraat/Frans Halsstraat (Vermeerkwartier), Hertenstraat/Wolvenstraat (Leusderkwartier) en aan de Verdistraat (Randenbroek). Rond de vreugdevuren zijn wegen gedeeltelijk afgesloten van 31 december rond 19.00 uur tot 1 januari 10.00 uur.

u Lees verder pagina 5.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie