Bert Koster lijsttrekker NCPN bij gemeenteraadsverkiezingen

24 december 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Niet Hein van Kasbergen maar Bert Koster (58) is de lijsttrekker van de Nieuwe Communistische Partij Nederland (NCPN) tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart 2010. De inwoner van Vathorst, in het dagelijks leven buschauffeur bij Connexxion, moet de partij aan een zetel helpen in de Amersfoortse gemeenteraad.

De NCPN en Bert Koster kwamen met elkaar in contact via deze website waar hij onder de naam 'Baron van Vathorst' regelmatig zijn mening geeft over allerlei zaken.

Het is een verrassing dat Van Kasbergen als nummer twee op de kieslijst van de NCPN terechtkomt: ,,Het zou voor mij de derde keer zijn dat ik lijsttrekker zou zijn. Daarom was een nieuw gezicht welkom. Bert kan onze boodschap verkopen met een lach en een traan. Hij kan meer humor brengen in de politiek. Dat is wel nodig. Het is tijd voor een frisse wind in de gemeenteraad. Bert kan dingen leuk neerzetten", aldus Van Kasbergen, verwijzend naar de de cabarethobby van Koster.

,,Bert heeft veel kwaliteiten, op een aantal terreinen meer dan ikzelf. Ik word wel eens gezien als de laatste communist van Amersfoort, maar dat is dus niet zo", legt Van Kasbergen verder uit.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie