Vier ontslagen bij Omroep Amersfoort

23 december 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Vier vaste medewerkers van Omroep Amersfoort worden ontslagen. Het gaat hier om de functies programmamaker radio en televisie, programmaleider, hoofd techniek en verkoopleider. De ontslagen maken onderdeel uit van een veranderingsoperatie waarbij Omroep Amersfoort nauw gaat samenwerken met RTV Utrecht.

De veranderingen houden verband met de al jarenlang wankele financiële positie van de omroep. Het bestuur meent dat juist door die onzekerheid, de continuïteit en de kwaliteit van de kerntaak van Omroep Amersfoort in gevaar dreigt te komen. De reclame-inkomsten zijn dit jaar met zo'n 15 procent gedaald. Ondanks ingrijpende maatregelen in de kostensfeer zoals het niet verlengen van tijdelijke contracten en het opzeggen van lease auto-contracten zijn de inkomsten over 2009 nog steeds lager dan de kosten.

Daarnaast merkt het bestuur van Omroep Amersfoort op dat RTV Utrecht sterk is in het dagelijks produceren van nieuws. Op dit terrein kan Omroep Amersfoort optimaal kan profiteren van een samenwerking, is de verwachting. Omroep Amersfoort en RTV Utrecht gaan samenwerken in een gezamenlijke nieuwsredactie voor de regio Amersfoort. Deze redactie zal een dagelijks nieuwsprogramma verzorgen voor Omroep Amersfoort en nieuwsitems voor RTV Utrecht. De redactie zal ook de nieuwsvoorziening op het web, teletekst en radio van Omroep Amersfoort verzorgen. De redactie werkt vanuit een Amersfoortse locatie en werkt onder eindredactie van RTV Utrecht.

De overige niet aan het nieuws gerelateerde radio- en televisieprogramma zullen worden ondergebracht in een vrijwilligersorganisatie. Deze zal werken onder aansturing van een vrijwilligerscoördinator. Omroep Amersfoort en RTV Utrecht verwachten in deze samenwerkingsconstructie een stabiel nieuwsaanbod te kunnen bieden met een solide financiële onderbouwing.

Voor de medewerkers van de omroep zijn de ingrepen vérgaand. Medewerkers die in aanmerking komen voor een functie in de nieuwe organisatie, worden herplaatst.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie