Huis van de Watersport niet ten koste van kunstijsbaan

16 december 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Een raadsmeerderheid van PvdA, BPA en VVD vindt dat de aanleg van het Huis van de Watersport niet ten koste mag gaan van de aanleg van de kunstijsbaan. Wethouder Kruyt wilde 800.000 euro die de raad al gereserveerd had voor de kunstijsbaan, gebruiken voor de bouw van het Huis van De Watersport. De drie partijen vinden dat de wethouder het geld moet halen uit de Reserve stedelijke Voorzieningen (RSV) 2 en de reserve voor de kunstijsbaan intact moet laten.

De bouw van het Huis van de Watersport zou zo’n 2,75 miljoen euro kost. De gemeente wil 1,1 miljoen euro betalen. Een bedrag van 550.000 zou voor rekening moeten komen van de provincie en het rijk en de resterende 1,1 miljoen euro voor Hemus. Omdat duidelijk is dat de kunstijsbaan er niet vóór 2015 of 2016 komt, wilde wethouder Kruyt wilde een gat in de financiering van het Huis van de Watersport dichten door de ijsbaangelden aan te spreken. De raadsfracties van PvdA , BPA en VVD waren het daar niet mee eens en vinden dat de drie miljoen die voor de kunstijsbaan is gereserveerd niet mag worden gebruikt voor andere zaken. Zij kwamen daarom dinsdagavond met een alternatief voorstel.

De discussie over het nieuwe onderkomen van roeivereniging Hemus duurt al tien jaar. Hemus heeft een plan gemaakt voor een nieuw clubhuis op het voormalige MOB-terrein aan de Maatweg. Het nieuwe clubhuis ligt in ‘gevoelig’ gebied: midden in de ecologische hoofdstructuur, bovenop de dijk. De gemeente Amersfoort wil meewerken. Daarvoor moet onder meer worden overlegd met provincie, waterschap en het Meander Medisch Centrum als eigenaar van de grond.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie