Moeizame zege rugbyers RC Eemland

16 december 2009 om 00:00 Nieuws

RC Eemland startte goed en zette de Hookers vanaf de kick off onder druk en had daarbij veel balbezit. Dit leverde een aantal penalty’s op voor de bezoekers waarbij echter het vizier van de Eemland kicker niet op scherp stond, waardoor er nauwelijks werd gescoord. Toch stond na een kwartier in de eerste helft een goed uitgevoerde penalty aan de basis van een 0-3 voorsprong voor de Amersfoorters. Verdedigend gaf Eemland weinig weg, was het wachten op de volgende punten, maar verzaakte Amersfoort wederom bij een viertal ingeschoten penalty’s. De Hookers daarentegen begonnen er in te geloven, gooiden er een schepje bovenop en zochten brutaal de aanval die vervolgens werd beloond met een try en een 5-3 voorsprong. Dit betekende voor Eemland het signaal om het tempo op te voeren en de duimschroeven aan te draaien. De Hoekse verdediging gaf echter geen krimp en hield fier stand. Maar een try halverwege de eerste helft en een benutte penalty kort voor het rustsignaal lieten een ruststand zien van 5-11 in het voordeel van de Amersfoorters. Alhoewel Eemland het tweede deel meer wilde, stonden miscommunicatie en weinig scherpte in de ploeg aan de basis van een 11-11 tussenstand en leek de wedstrijd voor Amersfoort als een nachtkaars uit te gaan. Maar in een laatste slotoffensief zorgde een fraai uitgevoerde aanval alsnog voor een moeizame zege.

AMERSFOORT - Voor het eerste rugbyteam van RC Eemland stond afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen The Hookers op het programma. Tegen deze tegenstander die de laatste weken een opgaande lijn kende en van oudsher kan worden bestempeld als een lastige ploeg voor de Amersfoorters, werd na een moeizaam rugbygevecht gewonnen met 11-16 en was die overwinning met name te danken aan de wilskracht die de ploeg van trainer Luc Theunssens de gehele wedstrijd ten toon spreidde.