Scoreverloop: 0-1 Geoffrey de Lange

16 december 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - In de strijd om het kampioenschap van de vijfde klasse G heeft HVC zondag twee kostbare punten ingeleverd. De titelkandidaat kwam in Utrecht tegen DWSV niet verder dan een gelijkspel: 1-1.

Blijkbaar waren de DWSV’ers het eerste duel, eerder dit seizoen in Amersfoort, niet vergeten. Toen kregen zij een flink pak slaag (7-3) van HVC. Dit keer speelde de domstedelijke ploeg veel feller en maakte het de bezoekers een stuk lastiger. DWSV was in de eerste helft veel in balbezit. Grote kansen waren er echter niet te noteren, ook niet voor HVC.

Na rust acteerden de gasten beter. In de 52e minuut nam HVC de leiding. Uit een hoekschop van Rob Epskamp zag Geoffrey de Lange kans de doelman van DWSV met een kopbal te passeren: 0-1.

Daarna verzuimde HVC de voorsprong te vergroten. De rekening daarvoor kreeg de ploeg later gepresenteerd. In de 68e minuut viel de gelijkmaker uit een counter van de thuisploeg waarop HVC doelman Paul Fokkens het antwoord schuldig moest blijven: 1-1. Daarna had Epskamp nog pech met een schot op de paal.