van lijst halen

16 december 2009 om 00:00 Nieuws

Het bestuur van D66 Amersfoort wil Suzan Yücel (plaats 10) en Bakir Lashkari (plaats 16) van de lijst halen, omdat zij de afgelopen weken zowel de partij als partijleden zouden hebben beschadigd. ,,Zij hebben in de media en op diverse internetfora ongesubstantieerde verdachtmakingen geuit aan het adres van leden van D66”, licht bestuurlid Peter Hartkamp toe.

‘Lashkari en Yücel brengen partij schade toe’ AMERSFOORT - De landelijke verkiezingscommissie van D66 heeft zich maandag gebogen over het verzoek van D66 Amersfoort om twee kandidaat raadsleden van de lijst te halen. De uitspraak van de commissie wordt naar verwachting woensdag bekendgemaakt. door André van der Velde

Lashkari deed eind november een gooi naar het lijsttrekkerschap van de partij, maar kreeg tijdens de algemene ledenvergadering nauwelijks stemmen. Het huidige Jouw Amersfoort-raadslid Pim van den Berg werd verkozen tot degene die D66 Amersfoort naar de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010 zal leiden, iets dat tegen het zere been van Lashkari is. Hij hekelt het feit dat Jouw Amersfoort - vier jaar geleden ontstaan uit D66 en Leefbaar Amersfoort - de kern vormt van D66 Amersfoort. Volgens hem is er sprake geweest van een coup en was de verkiezing van Van den Berg niet transparant en door het partijbestuur bedisseld. Een en ander bracht hem er toe de partij openlijk van achterkamertjespolitiek, ondemocratisch handelen en kiezersbedrog te beschuldigen. Hij kreeg daarin - als enige - bijval van Suzan Yücel.

Volgens voorzitter Jacob Lamminga van D66 Amersfoort zijn Lashkari en Yücel ernstig over de schreef gegaan door hun beschuldigingen te koppelen aan personen. ,,Daar hebben we uitermate veel last van”, stelt hij.

De afgelopen weken heeft de partij geprobeerd met hen in gesprek te komen, maar die gesprekken zijn nooit tot stand gekomen. ,,Dat betreuren we, omdat je er bij een geschil eerst met elkaar probeert uit te komen, in plaats van de vuile was buiten te hangen.”

uBij het ter perse gaan van deze krant, had de verkiezingscommissie haar besluit nog niet openbaar gemaakt. Op www.stadamersfoort.nl staat het laatste nieuws over deze kwestie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie