Scoreverloop: 0-1 Ronald Buitink, 2-2 Kevin Heideveld.

9 december 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Met het gelijkspel (2-2) dat tweedeklasser Hoogland zondag in de uitwedstrijd tegen Pancratius boekte, mocht de ploeg van trainer Ronald Heerschop niet klagen. Tot ver in blessuretijd keken de Hooglanders tegen een 2-1 achterstand aan.

Na de overtuigende winst (5-1) in de eerste confrontatie tussen beide ploegen op de openingsdag van de competitie was Hoogland vol vertrouwen naar Badhoevedorp afgereisd. De return verliep echter een stuk moeizamer voor de promovendus. De start was veelbelovend. Binnen een minuut schoot Ronald Buitink de bal via de binnenkant van de paal in het doel van de thuisclub: 0-1.

De 89 minuten die daarna volgden, leverde voor beide teams weinig kansen op. Pas in de 90e minuut moest de prima spelende defensie van Hoogland het hoofd buigen en was de gelijkmaker een feit: 1-1. Amper een minuut later gaf de scheidsrechter vrij gemakkelijk een strafschop voor een overtreding van Bart van Barneveld. Pancratius wist wel raad met dat cadeautje: 2-1. Hoogland was echter niet aangeslagen en slaagde er op de valreep in de gelijkmaker te realiseren.