Scoreverloop: 0-1 Willem van de Neut, 0-2 Marco Pellegrom, 1-2 Dirk Jan Beeftink, 1-3 en 1-4 Marco Pellegrom.

9 december 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De hoofdmacht van Nieuwland blijft wisselvallig presteren. Na de overwinning in de vorige competitieronde op SVL volgde zaterdag weer een nederlaag. Voor eigen publiek werden de Amersfoorters door het lager geklasseerde Zevenhoven met duidelijke cijfers (1-4) afgetroefd.

De nederlaag kwam hard aan in de gelederen van Nieuwland. Na de winst op SVL had trainer Bert de Vries stilletjes gehoopt met zijn ploeg de weg omhoog te hebben gevonden. Zevenhoven stak daar echter een stokje voor. De spelers van de club uit het gelijknamige dorp lieten er geen gras over groeien. Binnen een minuut of twintig hadden zij al een 0-2 voorsprong genomen. Daarna was het de beurt aan de thuisclub die door sterk aandringen de bezoekers in de problemen bracht en ook scoorde. Dirk Jan Beeftink verkleinde de achterstand maar verder kwam Nieuwland niet.

Na rust was het duel snel beslist door het derde doelpunt van Zevenhoven, amper twee minuten na de hervatting: 1-3. Nieuwland had geen antwoord en moest in de slotfase nog een vierde tegentreffer incasseren: 1-4.