Burgering VanderHulst betrokken

9 december 2009 om 00:00 Nieuws

,,Het pand van een makelaar heeft niet alleen een kantoorfunctie, maar ook heel duidelijk een winkelfunctie. In ons nieuwe onderkomen kunnen we die twee functies weer prima combineren.” Burgering VanderHulst is een zogenaamde generale makelaar. Het kantoor bemiddelt niet alleen in de aan en verkoop van woningen en huur of koop van bedrijfsonroerend goed, maar heeft daarnaast een groot contingent huurwoningen in het hogere segment in de boeken.

AMERSFOORT - Flexibiliteit en maatwerk zijn de kernwaarden van makelaars Frans Burgering en Debby van der Hulst. De ondernemers achter Burgering VanderHulst makelaars hopen in hun nieuwe kantoor hun klanten nog beter van dienst te zijn. ,,We zijn blij met onze nieuwe woonwinkel aan het Prinses Julianaplein. Want ondanks de opkomst van internet in de huizenbranche merken we dat klanten nog steeds de behoefte hebben aan een fysiek contactpunt”, aldus Burgering

,,Wij zijn een van de weinige makelaarskantoren die is gespecialiseerd in het verhuren van woningen voor bepaalde of onbepaalde tijd en deze ook als een vast onderdeel aanbieden. Er zijn twee categorieën huurders; zij die de markt, om welke reden dan ook, eerst eens willen aanzien en niet of niet direct willen kopen en expats die tijdelijke woonruimte zoeken. Wij bemiddelen voor particuliere verhuurders, maar ook voor grote en kleinere vastgoedbeleggers.”

In de woningmarkt is het rustig, maar nog niet zo rustig als in eind jaren 70, begin jaren 80 van de vorige eeuw. Frans Burgering herinnert het zich nog goed. ,,Destijds zat de vastgoedmarkt helemaal op slot, toen had je soms een halfjaar zonder een transactie. Zo erg is het nu niet. In de markt tot ongeveer 350.000 euro zit wel degelijk beweging, alleen daarboven is het erg heel rustig. Weliswaar zijn de eisen van de hypotheekverstrekkers scherper geworden, maar dat schept ook duidelijkheid en dat is prettig voor beide partijen. Ook de doorlooptijd van een financieringsaanvraag is beduidend langer dan een paar jaar terug. Maar er worden nog wel degelijk financieringen verstrekt. Wat ook helpt zijn de lage rentestand en de verschillende subsidiemogelijkheden voor vooral starters. Eerlijk gezegd vind ik het allemaal geen slechte zaak. Het begint tot de consument door te dringen dat hij eerst moet sparen voordat hij een eigen huis koopt. Dat sparen waren we verleerd, maar komt nu weer terug. In buurland Duitsland weet de huiskoper niet beter dan dat hij zelf een deel van een woning bij elkaar moet sparen.”

u Burgering VanderHulst, Prinses Julianaplein 71, telefoon 033-4530993, fax 033-4530995, info@burgeringvanderhulst.nl, www.burgeringvanderhulst.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie