BPA wil aanpak straatroven rond Park Schothorst

2 december 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De BPA doet een dringend beroep op burgemeester Albertine van Vliet om maatregelen te nemen naar aanleiding van een aantal gewelddadige straatroven in de omgeving van Park Schothorst.

door André van der Velde

,,Afgelopen zondagnacht is een 19-jarige jongen op de fiets aan Het Masker met een mes bedreigd door twee jongens op een scooter. En dat was de zoveelste keer”, stellen BPA-raadsleden Ruud Schulten en Kees Kraanen. ,,Het was officieel de vierde keer in een korte tijd dat iemand door jongeren op een scooter is overvallen. De andere overvallen vonden plaats op het fietspad Hoolesteeg langs het Schothorsterbos. Dat staat al langer bekend onveilige plek. Er hebben vaker incidenten hebben plaatsgevonden, maar nog nooit met de intensiteit van de afgelopen weken. Van incidenten kan je daarom niet meer spreken, de straatroven zijn structureel geworden.”

Schulten en Kraanen stellen dat de burgemeester moet zorgen voor frequentere en efficiëntere politie-inzet. ,,De angst en schrik bij de bewoners, ook veel fietsers uit Vathorst maken van de route gebruik, zit er goed in. Zo kan het niet langer.”

Het tweetal pleit daarom voor het opstarten van een burgernet. ,,De politie moet bij onraad buurtbewoners en voorbijgangers inschakelen, via bijvoorbeeld twitter- en smsberichten. Dat vindt al plaats in de gemeente IJsselstein en dat werkt heel goed”, aldus Schulten.

De BPA heeft het college schriftelijke vragen gesteld over de roofovervallen en de aanpak daarvan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie