Specialist Van Middelaar

2 december 2009 om 00:00 Nieuws

,,Het btw-tarief voor schilderwerk van woningen vanaf twee jaar, is verlaagd van 19 procent naar 6 procent. Eerder gold dat lage tarief alleen voor woningen ouder dan 15 jaar. Schilderen is een arbeidsintensief werk, daar hoort volgens de wetgever een lager BTW-tarief bij. En dat is mooi, want daardoor is het laten schilderen van je woning voor meer mensen bereikbaar.” Van Middelaar heeft werkelijk geen idee hoeveel geld dat de huiseigenaren oplevert. ,,Schilderoffertes kan je niet via de telefoon geven. Dat moet je altijd ter plaatse opnemen. We rekenen per meter, maar er komt meer bij kijken, bijvoorbeeld of een woning veel dakoverstekken heeft of andere moeilijker bereikbare houtdelen.”

AMERSFOORT - Van Middelaar Schilderwerken en Totaalisolatie huldigt het spreekwoord ‘My home is my castle’. Ondernemer Piet van Middelaar heeft zich gespecialiseerd in de buiten en binnenschil van woningen. De schilders van de onderneming nemen de buiten én de binnenkant van panden onderhanden. De glaszetters plaatsen ruiten in alle soorten en maten. Het uitbesteden van het schilderwerk is per 1 november voor huiseigenaren van relatief jonge woningen een stuk goedkoper.

Met de koude maanden in zicht, verschijnt de Winterschilder weer, ook bij Van Middelaar. “Hoewel je met de nieuwe verven veel langer buiten door kan werken dan vroeger, is de winter traditioneel de tijd dat er kortingen op het binnenschilderwerk wordt gegeven. Hoe hoog die korting is? Dat hangt ook weer af van een groot aantal factoren zoals hoeveel hout er is, wat de conditie is en hoe bereikbaar zijn de te schilderen plaatsen. Het kortingspercentage is dus niet snel even te bepalen, dat verschilt van huis tot huis.”

Btw-verlaging bij de schilder maar subsidie bij de beglazing. ,,Wie Hr ++ glas laat plaatsen in een woning van voor 1995 krijgt 35 euro per vierkante meter subsidie”, vertelt Van Middelaar: ,,HR++ glas bespaart veel energie, gemiddeld 463 euro per jaar. Het is dus niet voor niets dat de overheid subsidie op HR++ glas geeft. Huiseigenaren moeten de subsidie zelf aanvragen via de site www.meermetminder.nl.. Wanneer ze subsidieformulier bij ons inleveren, handelen wij alles af. Voor de bepaling van het juiste aantal meters is het wel praktisch om ons van tevoren in te schakelen. Overigens is die subsidie niet eeuwigdurend, er zit 50 miljoen in de pot en op is op.”

Van Middelaar plaatst steeds meer glas binnenshuis. ,,We passen onze showroom erop aan. Bij binnenglas moet je denken aan deuren, wanden, trappen en douchecabines.”

u Schilderwerken van Middelaar, Ariane 2, 033 456 45 21, schilderwerken@vanmiddelaar.nl

Totaalisolatie van Middelaar, 033 455 74 33, totaalisolatie@vanmiddelaar.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie