1-0 Dirk Jan Beeftink, 2-0 Hossein Mezbanali

2 december 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het duel tussen Nieuwland en SVL heeft de Amersfoortse club zaterdag drie kostbare punten opgeleverd. De 2-1 winst was verdiend, gezien het wedstrijdverloop. Vooral in de eerste helft stelde de ploeg uit Langbroek teleur. Zij konden op het kunstgras van sportpark Nieuwland geen potten breken.

Nieuwland kreeg de beste kansen maar meer dan twee doelpunten scoorde de ploeg niet. In de 28e minuut wees scheidsrechter De Waard onverwacht naar de elfmeterstip. De arbiter had een overtreding van Joran Hofman geconstateerd. Met de toegekende strafschop had Dirk Jan Beeftink geen moeite: 1-0.

In de tweede helft acteerden de gasten wel wat beter maar het was de thuisclub die het eerst tot scoren kwam. Een verre uittrap van doelman Dennis Spoel, koud in het veld voor de geblesseerd geraakte Freek van Lissum, werd door Nieuwland aanvaller Hossein Mezbanali heel knap verlengd: 2-0. Pas in de vierde minuut van de blessuretijd kon SVL juichen voor een doelpunt van Ali Alkan maar dat was te laat om Nieuwland nog van de winst te kunnen afhouden.