CJVV doet zichzelf tekort in derby

2 december 2009 om 00:00 Nieuws

De toeschouwers kregen een matig duel voorgeschoteld. CJVV sneed zichzelf in de vingers door een aantal opgelegde kansen te missen. Met de remise schieten beide ploegen niet veel op. Cobu Boys blijft in de gevarenzone, terwijl voor CJVV een rol in de marge lijkt weggelegd.

AMERSFOORT - De stadsderby tussen de derdeklassers Cobu Boys en CJVV, de eerste in de geschiedenis van beide Amersfoortse clubs, heeft zaterdag geen winnaar opgeleverd. Op het kunstgrasveld van sportpark Zielhorst kwamen beide teams niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.

Na de slechte seizoensstart van Cobu Boys hield trainer Jeroen Jooren afgelopen week de eer aan zichzelf. Onder leiding van interim-trainer Jan Willem de Jong en Jan van Leijenhorst (hoofd technische zaken) startte de roodzwarte brigade fel tegen stadgenoot CJVV. Toch was de eerste grote kans van de wedstrijd voor de bezoekers. Wilfred Rietveld reageerde na een half uur alert op een slippertje in de defensie van Cobu Boys en bood zijn maatje Paul Richard een niet te missen kans. De middenvelder presteerde het echter om de uitgelezen mogelijkheid naast te schieten. Aan de overkant was Wessel Schmidt het dichtst bij een treffer. Na een afgeslagen corner nam de spelmaker de bal ineens op de pantoffel. Doelman Arjen Nawijn wist ternauwernood de volley te pareren.

Na de thee nam CJVV de regie in handen en moest de thuisclub bij tijd en wijlen ver terug. Cobu Boys-doelman Stanley Lans tikte een schot van Tom Winter tegen de lat en was daarna met een schitterende reflex ter plekke om Rietveld van het scoren af te houden. Een inzet van CJVV’er Roelof Bosma trof eveneens de dwarsligger. Cobu Boys wist echter stand te houden en beide teams probeerde in een levendige slotfase alsnog het verschil te maken. De stootkracht ontbrak echter. Het ontbreken van daadkracht heeft CJVV dit seizoen al vaak parten gespeeld. De formatie van trainer Jos Krikke ontbeert op het eerste gezicht een echte goalgetter.

Gelegenheidsspits Wilfred Rietveld kan niet veel met deze constatering. ,,We moeten het doen met de spelers die we tot onze beschikking hebben. Dat er iedere keer wordt geroepen dat we een afmaker missen, weten we nu wel. Door daar telkens de nadruk op te leggen, zal het niet beter worden”, aldus de 26-jarige Amersfoorter.

Paul Richard was zich ervan bewust dat deze discussie niet had plaats hoeven vinden als hij de opgelegde kans had benut. ,,Ik kan mezelf wel voor de kop schieten. Als ik die bal gewoon afmaak dan is het een gelopen koers. Het is doodzonde dat we ons nu voor de zoveelste keer tekort doen.”

Toch is Richard vol vertrouwen voor de toekomst. ,,We gaan met de week beter spelen. Wanneer we ons als team in dit tempo blijven ontwikkelen, zit er een hoge klassering in. Het fundament is er in ieder geval al”, doelt Richard op de solide defensie van CJVV. Die achterhoede is al 368 minuten gevrijwaard van een tegentreffer en had ook tegen Cobu Boys de zaken op orde. Met deze defensieve zekerheid gaat CJVV komende zaterdag op jacht naar een driepunter tegen Valleivogels. Cobu Boys hoopt dezelfde dag in de strijd tegen degradatie tegen het Utrechtse Hercules uit te kunnen pakken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie