Brainpower rapt op De Baander (+ video)

30 november 2009 om 00:00 Nieuws

LIENDERT - Praktijkschool De Baander had vrijdagmiddag bijzonder bezoek. Rapper Brainpower trad op in de gymzaal van de school aan de Zangvogelweg. Het optreden van de populaire rapper was een cadeautje van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid omdat De Baander een goed voorbeeld is van hoe gebruik kan worden gemaakt van het Europees Sociaal Fonds (ESF).

De Baander is een school voor jongeren die door een leerachterstand het vmbo niet kunnen volgen. Volgens het ministerie begeleidt de school jongeren op een intensieve manier naar een vervolgopleiding, of een al dan niet beschermde baan. Daarbij maakt de school gebruik van geld uit het ESF.

Brainpower maakte halverwege het concert ook bekend welke school de ESF-rapwedstrijd heeft gewonnen: klas 1 en 2 van vmbo-school Lyndensteyn uit Beetsterzwaag. De leerlingen van deze school waren speciaal vanuit Friesland naar Amersfoort gekomen om de eerste prijs in ontvangst te nemen. Ze mochten allemaal op het podium komen en kregen vervolgens allemaal de nieuwste cd van Brainpower, die hij speciaal voor hen had gesigneerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie