wekt woede raad

25 november 2009 om 00:00 Nieuws

De werkzaamheden aan het Euterpeplein zouden volgens de SP 36 weken duren tot medio 2009, maar door fouten van de gemeente en de aannemers is het werk nog steeds niet afgerond. Door de forse uitloop hebben veel winkeliers fors minder inkomsten gekregen, iets dat volgens de SP gecompenseerd moet worden. Hekman voelde daar niet veel voor en noemde het uitlopen van de werkzaamheden een normaal maatschappelijk risico en de inkomstenderving van de winkeliers een ondernemersrisico.

Wethouder Hekman zwaar onder vuur AMERSFOORT - Alle fracties van de Amersfoortse gemeenteraad hebben dinsdagavond harde kritiek geuit op wethouder Jelle Hekman. Aanleiding vormden de antwoorden die hij had gegeven op schriftelijke vragen van de SP over de fors uitgelopen werkzaamheden aan het Euterpeplein en de gevolgen daarvan. door André van der Velde

SP-raadslid Geert Groeneveld wilde dinsdag van de andere partijen weten hoe ze tegenover die antwoorden staan. ,,Als de werkzaamheden bijna twee keer zo lang duren, kun je niet meer spreken van een maatschappelijk aanvaardbaar risico. Dat is gewoon absurd.”

Alle partijen gaven de SP daarin gelijk. Ook hekelden ze allemaal het uitblijven van gedegen toezicht en controle op de uitvoering van de werkzaamheden. VVD-raadslid Koos Voogt pleitte in dat verband voor een goed projectmanagement, ,,zodat we dit gedonder in de toekomst niet meer hebben.”

Onder druk van alle kritiek beloofde Hekman een externe deskundige in te zullen schakelen om gedupeerde winkeliers informatie te vertrekken over hoe zij een juridische procedure tegen de gemeente kunnen aanspannen. Verder zegde hij de raad een informatiebrief toe waarin staat hoe problemen als bij het Euterpeplein voortaan kunnen worden voorkomen.

Groeneveld stelde na afloop blij te zijn met de toezeggingen van de wethouder. Wel overweegt zijn partij nog een motie van afkeuring in te dienen over de onvolledige en foutieve wijze waarop Hekman de schriftelijke SP-vragen heeft beantwoord. ,,Maar we wachten eerst af wat de gesprekken opleveren die hij daarover met de aannemers en de winkeliers wil voeren.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie