Soesterkwartier laat punt liggen

24 november 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De korfballers van Soesterkwartier verzuimden afgelopen weekend om beide punten uit Nijmegen mee te nemen. In de wedstrijd tegen De Hazenkamp werd met 16-16 gelijk gespeeld. Ondanks een goede voorbereiding startten de Amersfoorters ongeconcentreerd aan de wedstrijd, waarbij de ploeg van coach Joop Stolte al na vijf minuten tegen een 3-0 achterstand aankeek. Kort daarna was het Priscilla Boute die met een korte kans onder de korf het eerste tegendoelpunt lanceerde. Pas laat in de eerste helft kwam Soesterkwartier op stoom en wist Patrick Winter de aansluitingstreffer te produceren (8-7). Maar met nog een paar minuten op de teller was het toch Hazenkamp dat uitliep naar een 10-7 ruststand. Stolte was vol onbegrip en verweet zijn ploeg dat er te weinig gebruik werd gemaakt van de geboden kansen en dat er duidelijk scherper gespeeld moest gaan worden. Die peptalk had Soesterkwartier ook nodig want het slaagde er in om in de eerste 15 minuten van die tweede helft de achterstand om te buigen in een 12-13 voorsprong. Maar vervolgens verzuimden de Amersfoorters om de zaak op slot te gooien en de rust te bewaren, waardoor Hazenkamp weer op gelijke hoogte kon komen. Met nog twee minuten op de klok en een 15-15 gelijke stand, scoorden beide ploegen nog eenmaal waardoor in plaats van winst voor Soesterkwartier maar een punt mee kon worden genomen naar Amersfoort.