Lekker dineren met hulp van Mercuur’s

18 november 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De bomen hebben hun bladeren verloren, de stad is versierd en de feestdagen zijn in aantocht. Wie zijn gasten een feestelijke maaltijd wil voorzetten, maar daarvoor niet uren in de keuken wil doorbrengen, kiest voor de catering van Mercuur’s.

,,Onze cateringactiviteiten strekken zich uit van bedrijfsfeesten en bruiloften tot home cooking en feestelijke diners”, vertelt Robert Jan Mercuur: ,,Wij verzorgen cateringen voor kleine en grote aantallen personen. Een diner kan dus ook heel goed een diner voor twee zijn. Wij houden daarbij altijd rekening met de smaak en ideeën van onze klanten. In principe kunnen wij alles naar wens bereiden, van Italiaans tot Frans,van oosters tot mediterraans.”

Op de kerstbestellijst van Mercuur’s staan ook dit jaar weer veel vertrouwde gerechten. Toch voegt Mercuur’s hier ieder jaar weer verrassend gerechten aan toe. ,,Naast onze traditionele gerechten zoals huisgemaakte hazenpeper en duivenbouillon met truffelroom, voegen wij ieder jaar andere gerechten aan onze kerstbestellijst toe. Denk daarbij aan bijvoorbeeld op de huid gebakken zeebaars. Onze buffetten, tappasschalen, sushi, oliebollen en appelbeignets zijn onlosmakelijk verbonden met oud en nieuw. Mensen willen op oudejaarsavond vooral genieten van fingerfood.”

Wie kerstpakketten of relatiegeschenken nodig heeft, kan ook bij Mercuur’s terecht. ,,Onze pakketten worden stuk voor stuk op maat samengesteld. Er staan daarom ook geen voorbeelden op de site. Wij verliezen daarbij het budget en de wens van de klant niet uit het oog. Gewoon even bellen, leg je wensen neer en wij maken dan een paar proefpakketten waaruit je kunt kiezen. Favoriet zijn momenteel de wijnkisten voorzien van het bedrijfslogo en kerstmanden gevuld met onder andere wijn, oliën en overheerlijke kazen.”

De delicatessenwinkel Mercuur’s is niet meer weg te denken uit de top drie van Nederland. ,,We staan al een paar jaar aan de top’, beaamt Robert Jan: ,,Dit jaar kunnen wij niet meedingen naar de eerste plaats, omdat ik in de jury zat. Maar natuurlijk hebben we wel gewoon onze certificaten gehaald. Van jureren, leer je veel. Ik heb een kijkje in de keuken van collega’s mogen nemen. Daar heb ik veel goede dingen gezien en inspiratie voor mijn eigen onderneming opgedaan. Volgend jaar doet Mercuur’s weer mee dan gaan we voor de eerste plaats, dat gaat nu lukken.”

u Mercuur’s Traiteur & Catering - Amersfoort, Leusderweg 149, telefoon: 033 465 07 79, fax: 033 463 06 64, www.mercuurs.nl, e-mail: info@mercuurs.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie