De Sleutel en De Drietand blijven open

11 november 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Wijkcentrum De Sleutel en Ouderencentrum De Drietand blijven open. De nieuwe gemeenteraad zal volgend jaar een definitieve beslisssing nemen.

Boeve: nu geen onomkeerbare beslissing nemen

door André van der Velde

Dat liet wethouder Gert Boeve dinsdagavond weten tijdens de begrotingsbehandeling door de gemeenteraad. De voorgestelde sluiting van De Drietand en de wijkcentra De Tandem/De Sleutel in het Soesterkwartier en Het Katshuis in Kattenbroek, heeft veel emoties doen oplaaien. De bezuinigingen moeten 5 ton opleveren. Overigens gaat het om de panden die moeten sluiten, de activiteiten worden elders ondergebracht.

,,Naar aanleiding van de protesten wil ik de stad en de raad tegemoet komen door klip en klaar te stellen dat er nu geen onomkeerbare beslissing wordt genomen”, aldus Boeve. ,,We zullen nog deze raadsperiode een visie laten ontwikkelen op basis waarvan de nieuwe raad een keuze kan maken.” Dat betekent volgens hem dat De Sleutel en De Drietand openblijven tenzij de nieuwe gemeenteraad anders beslist. ,,Het Katshuis daarrentegen gaat juist dicht tenzij de raad anders besluit.”

Plaatsvervangend directeur Herman Sterreborg van de SWA stelt dat de gemeente zo de bezuinigingen voor zich uit schuift. ,,Enerzijds is dat goed omdat het uiteindelijke besluit zal worden genomen door de nieuwe gemeenteraad op basis van een visie. Maar anderzijds blijft de verwarring onder de medewerkers en de bezoekers van de wijkcentra nu nog bestaan.”

PvdA-raadslid Dico Kuiper is vooral blij dat ook de wijkwinkel in het Soesterkwartier open blijft. ,,De wethouder wilde die aanvankelijk sluiten, maar het is mooi om te zien dat hij naar het warme pleidooi van het Soesterkwartier heeft geluisterd.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie