0-1 en 0-2 Kevin Heideveld

11 november 2009 om 00:00 Nieuws

HOOGLAND - Aan een 0-2 voorsprong had tweedeklasser Hoogland zondag in IJsselstein niet voldoende om met de winst naar huis terug te keren. Het thuisspelende VVIJ sloeg na rust met drie doelpunten genadeloos toe en handhaafde zich daardoor aan de kop van de ranglijst.

Zonder de geblesseerde verdediger Erwin Hermsen begon Hoogland niet slecht aan het duel. In de achtste minuut opende Kevin Heideveld met een kopbal de score: 0-1. Het tweede doelpunt viel op slag van rust, nadat de scheidsrechter vlak daarvoor een rode kaart aan de aanvoerder van VVIJ had uitgedeeld. Heideveld faalde niet toen hij alleen voor de doelman van de thuisclub verscheen: 0-2.

Met een man meer op het veld en een 0-2 voorsprong na 45 minuten leek er voor de Hooglanders geen vuiltje aan de lucht. Niets was minder waar. De tien resterende IJsselsteiners haalden alles uit de kast om de achterstand weg te werken. En met succes. Doelpunten in de 66e, 76e en 91e minuut waren voor de thuisclub voldoende om de bezoekers de baas te blijven: 3-2. Hooglander Tim Krux haalde door een rode kaart (twee keer geel) het einde van de wedstrijd ook niet.