Tijdrekkend DSO haalt HVC uit spel

11 november 2009 om 00:00 Nieuws

De concentratie was ook niet optimaal toen HVC op sportpark Zielhorst aan het duel tegen DSO/Ultrajectum begon. Op verzoek van de Utrechters begon de ontmoeting veel later en daar was de thuisclub het niet mee eens. De arbiter negeerde echter het protest van HVC.

AMERSFOORT - HVC heeft zondag een mooie kans laten liggen om koploper in de vijfde klasse te worden. De Amersfoorters bleven op eigen veld tegen DSO/Ultrajectum op een gelijkspel (3-3) steken en profiteerden met dat resultaat niet van het puntenverlies dat Faja Lobi leed. De lijstaanvoerder deelde de punten (2-2) met Voorwaarts.

Op papier moest HVC de wedstrijd tegen de hekkensluiter duidelijk kunnen winnen, ook zonder de niet inzetbare Tarek Bakkenes, Henk Baum en Mark van Wijngaarden. Maar al vanaf de voorbereiding zat alles tegen. De tegenstander kreeg tien minuten uitstel omdat nog niet alle spelers aanwezig waren. Later besloot de scheidsrechter dat de wedstrijd een half uur werd uitgesteld omdat de doelman van DSO/Ultrajectum tijdens de warming up geblesseerd raakte en er niet direct een reservekeeper voorhanden was. Toen de HVC’ers al op het punt stonden het veld op te gaan, besloot de scheidsrechter nog even te wachten.

De concentratie van de HVC’ers werd daardoor flink op de proef gesteld. Na de aftrap bleek dat Rob Epskamp hier geen moeite mee had. Na welgeteld één minuut en vijf seconden had hij de bal al snoeihard in het doel geschoten, na goed voorbereidend werk van zijn ploeggenoot Apos Dogan: 1-0. Een bliksemstart dus van HVC dat meer beloofde. Alleen bij de andere Amersfoorters ontbrak wel de nodige schepte, want in de eerste tien minuten werden drie andere 100% kansen verprutst.

DSO kwam niet lang daarna door een harde knal vanaf een meter of zeventien meter langszij: 1-1. HVC leek door de gelijkmaker nog niet gewaarschuwd. Toen vijf minuten later DSO zelfs brutaal de leiding nam door opnieuw een mooi afstandschot (1-2), was er even paniek in de tent. De leidsman drukte in de zestiende minuut zijn stempel op de wedstrijd door HVC’er Salar Mezbanali een rode kaart te geven, iets waar zelfs de tegenstanders hun vraagtekens bij zetten.

HVC was aangeslagen en wist de wedstrijd in de resterende minuten van de eerste helft niet naar zich toe te trekken. Elke discutabele situatie werd afgefloten in het nadeel van HVC.

In de rust werden er wat harde noten gekraakt. HVC kwam ook veel feller uit de kleedkamer. DSO werd op eigen helft teruggedrongen. De jonge reservekeeper van DSO werd danig op de proef gesteld. Na een kwartier kwam HVC verdiend langszij. Mohammed Özturk scoorde de gelijkmaker: 2-2. HVC kreeg daarna nog enkele goede kansen.

Een kwartier voor tijd leek uitblinker Epskamp de wedstrijd in het voordeel van HVC te gaan beslissen. Met een harde knal kon hij de doelman de bal uit het net laten halen: 3-2. Helaas voor HVC zorgde onachtzaamheid in de defensie van de thuisclub vijf minuten voor het einde ervoor dat DSO de gelijkmaker kon scoren: 3-3.