1-1 Peter Koelewijn, 2-1 Dirk Jan Beeftink

11 november 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Met een verdienstelijk resultaat (2-2) tegen VVA, de nummer drie op de ranglijst van de tweede klasse B, heeft Nieuwland zich goed hersteld van de zeperd (8-0) in de vorige competitieronde tegen Breukelen. De Amersfoorters hadden zelfs kunnen winnen maar zij konden een 2-1 voorsprong niet vasthouden.

Voetballend bleek opnieuw dat het gepromoveerde Nieuwland een klasse hoger goed kan meekomen. Dat ondervond ook VVA. Die ploeg scoorde wel het eerst, in de 28e minuut: 0-1.

Een kwartier na rust was de gelijkmaker een feit. Uit een hoekschop zag de mee naar voren gekomen verdediger Peter Koelewijn kans de bal achter de VVA doelman te werken: 1-1. De formatie van trainer Bert de Vries, bezig aan zijn laatste seizoen op sportpark Nieuwland, bleef na die treffer heer en meester. De thuisploeg nam in de 67e minuut ook een voorsprong. Dirk Jan Beeftink was de afmaker van een goed lopende aanval: 2-1.

De vreugde in de Amersfoortse gelederen duurde echter niet lang. Nog geen zes minuten na de 2-1 hadden de bezoekers succes met een counter: 2-2.