Emoties laaien op tijdens buurtbudgettendebat

11 november 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het voorstel van de VVD om op de buurtbudgetten te bezuinigen heeft dinsdagavond in de gemeenteraad geleid tot een emotioneel debat.

Volgens de VVD wordt er jaarlijks 405.000 euro gemeentelijk geld uitgegeven aan de buurtbudgetten. ,,Dat is veel geld terwijl het niet meetbaar is wat de effecten zijn van die buurtbarbeques en buurtfeesten", lichtte VVD-raadslid Daniëlle van Wijngaarden het standpunt van haar partij toe. Volgens haar zijn dergelijke uitgaven in tijden van economische crisis en bezuinigingen niet meer op zijn plaats. ,,Het is zeker belangrijk om te bouwen aan de samenhang in de wijk, maar niet op deze manier." Bovendien krijgt Amersfoort volgens haar ook jaarlijks een fors bedrag van het Rijk. Zo is vanuit het Rijk voor 2010 390.000 euro aan bewonersinitiatieven en buurtbudgetten beschikbaar gesteld.

De opstelling van de VVD wekte onder meer de ergernis op van de PvdA en de BPA. ,,Als er iets SMARTs is, dan zijn het wel de buurtbudgetten", reageerde PvdA-raadslid Dico Kuiper, dinsdagavond tijdens de behandeling van de bezuinigingsvoorstellen van het college van b. en w.. ,,Het is een grof schandaal dat jullie die willen afschaffen. Ze zijn juist een groot succes." De BPA deed Van Wijngaarden de suggestie eens in de buurt in de gaan en met bewoners te praten. ,,Dat heb ik gedaan", reageerde ze , maar de effecten zijn gewoon niet te meten."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie