Verlies voor Forza dames

10 november 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De volleybaldames van Forza Hoogland leden afgelopen zaterdag een 3-1 nederlaag in de uitwedstrijd tegen Zaanstad. Als extra versterking was middenaanvaller Diana van de Kamp in de Amersfoortse selectie opgenomen en waren ook libero Marjolein Poutsma en buitenaanvalster Dorien Kok weer van de partij. Hoogland startte in de eerste set niet goed. De servicepass bereikte spelverdeelster Marjon Creteer slecht, waardoor de aanval te voorspelbaar werd. Daarnaast leverde de service van Forza teveel rechtstreekse punten op voor Zaanstad, dat de set dan ook eenvoudig won (25-14). In de tweede set eenzelfde spelbeeld. De pass bleef slecht en de Hooglandse dames kwamen nauwelijks in hun spel (25-15). De derde set een ander beeld. Forza kwam beter in de wedstrijd en scoorde vanuit de middenpositie (Liesbeth van 't Klooster) mooie punten. Tot in de slotfase ging de set gelijk op en met een laatste krachtsinspanning wist Forza die set naar zich toe te trekken (23-25). In de vierde en laatste set verviel Hoogland weer in het oude spelletje, kwam snel op achterstand en verloor in de slotfase met 25-21. Na zes wedstrijden in de Regiodivisie is Forza Hoogland terug te vinden op de zevende plaats met in totaal dertien punten. Over twee weken de thuiswedstrijd tegen Texel.