Bij Bananas is het altijd raak

4 november 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Origineel, functioneel en betaalbaar dat zijn de drie basisbegrippen waarop Ruud en Paulien Woudenberg het fundament van hun Bananas gevestigd hebben. En het werkt, want al vijfentwintig jaar lang weten ze, nu samen met hun kinderen Mirthe en Jim, hun klanten telkens weer te verrassen met net dat ene cadeau wat ze overal al hadden gezocht.

,,We hebben altijd onze eigen koers gevaren, en strikt vastgehouden aan die drie basisbegrippen, dat is ons geheim, daarom hebben we het zolang volgehouden”, aldus Woudenberg: ,,Prullen waar je niets aan hebt en die na het uitpakken onmiddellijk in de la verdwijnen, komen de winkel niet in. Alles en echt letterlijk alles wat hier staat heeft een functie, je kunt er wat mee, het is nuttig. Dat weten onze klanten, daarom komen ze ook hier.”

Woudenbergs hart gaat open bij het woord duurzaam, jammer genoeg valt het niet mee om het duurzaamheidbeginsel te integreren in een cadeauwinkel. ,,Het vervelende aan cadeauartikelen is dat ze eigenlijk alleen betaalbaar zijn wanneer ze in het verre oosten gemaakt zijn. En iets dat met een containerschip uit China naar Nederland komt, kun je moeilijk nog duurzaam noemen. Ik ben bang dat ik me daar bij neer moet leggen, spullen van Europese makelij zijn eenvoudigweg te duur. Maar gelukkig kan ik er af en toe nog een goede draai aan geven. Zoals nu, ik heb fantastisch mooie fotolijsten staan. Weliswaar uit Zuid-Afrika, maar toch duurzaam gemaakt van sloophout en bovendien afkomstig uit een daklozenproject, dubbel duurzaam. In dit geval kan de zeereis er dus gemakkelijk van af.”

Dutch design is sterk vertegenwoordigd op de winkelvloer. Woudenberg: ,,Ik heb Nederlandse designers zoals Henk Stallinga of Chris Koens. Ze ontwerpen beide gebruiksvoorwerpen en sluiten daarom goed aan bij het concept van Bananas. We vullen ons assortiment voortdurend aan met nieuwe ontwerpen, zoals nu de Hi-di-hi tassen van ontwerpster Sylvia Krens, die zijn echt vernieuwend. Van Amersfoortse grond komt ontwerpster Jorine Oosterhoff, van haar heb ik een kapstok staan. Ik heb goede contacten in de ontwerperwereld. Ik weet hen, maar zij weten mij ondertussen ook prima te vinden.”

Bekend is Bananas ondermeer door haar grote collectie horloges. ,,Uurwerken kan je bijna onze core business noemen. We hebben mooie merken, zoals Alessi en Jacob Jensen, de stationsklokken van Mondaine en, heel speciaal, de horloges van Davis. Van dat laatste merk is Bananas de exclusieve dealer in Amersfoort.”

Cadeauwinkel Bananas is helemaal klaar voor de cadeaumaand december.

u Bananas Kdo & dsign, Kamp 7, Amersfoort, 033 4754112

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie