kinderen voor’

4 november 2009 om 00:00 Nieuws

Begin oktober stuurde Scholen in de Kunst honderd ouders van leerlingen op de wachtlijst van de Muziekschool een brief met daarin een voorstel om de wachtlijsten te omzeilen. Die wachtlijsten gelden met name voor de gitaar-, piano- en vioollessen. De ouders konden alsnog hun kinderen dit jaar de cursus laten volgen, maar dan wel tegen het relatief hoge markttarief. Bijkomend voordeel is dat die leerlingen het volgend cursusjaar met voorrang tegen het normale, gesubsidieerde tarief kunnen instromen.

Onbedoeld gevolg aanpak wachtlijsten AMERSFOORT - Om de wachtlijsten van de Muziekschool weg te werken heeft Scholen in de Kunst ouders van leerlingen een voorstel gedaan, dat in de praktijk discriminerend blijkt te werken. door André van der Velde

Die regeling is volgens ChristenUnie-raadslid Simone Kennedy oneerlijk. Kinderen van ouders die niet van de regeling gebruik maken, worden volgens haar zo benadeeld. ,,In feite komt het erop neer, dat je van de regeling gebruik moet maken om ervoor te zorgen dat je kind hoger op de wachtlijst komt.”

Directeur Arie Keijzer van Scholen in de Kunst zegt geschrokken te zijn door de mogelijke uitwerking van de regeling. ,,We zijn erdoor overvallen dat het zo kan worden geïnterpreteerd. Het is zeker niet de bedoeling mensen uit te sluiten”, reageert hij. ,,Als dit een discriminerende uitwerking heeft, is dat natuurlijk mijn eer te na. We zullen daarom alles op alles zetten om de huidige wachtlijsten weg te werken. De kinderen waarvan de ouders hebben gereageerd op de brief, in totaal 23, volgen inmiddels al een cursus. De andere kinderen zullen een plek krijgen in het schooljaar 2010/2011.”

De Keijzer stuurt uiterlijk volgende week de honderd ouders een brief, waarin hij de regeling toelicht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie