1-0 en 3-0 Michael Ouwerkerk, 2-0, 4-0 en 5-2 Emile Brouwer, 6-2 Mike Smeele

4 november 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - APWC heeft, zoals kon worden verwacht, zondag weinig moeite met hekkensluiter Schalkwijk gehad. Vanaf de eerste minuut hadden de Amersfoorters het duel onder controle en was de 6-3 overwinning meer dan verdiend.

Binnen een half uur had APWC al een 2-0 voorsprong genomen. Michael Ouwerkerk, dit seizoen goed op dreef, en Emile Brouwer waren de schutters. In de tweede helft bleef de thuisclub het spel dicteren, met uitzondering van een mindere periode na doelpunten van Ouwerkerk (3-0) en Brouwer (4-0). Toen werden de Amersfoorters wat gemakzuchtig en kon Schalkwijk de achterstand verkleinen: 4-2.

De APWC’ers pakten daarna de draad weer op. Met een fraai schot vanaf een meter of 30 verraste Brouwer de doelman van de bezoekers: 5-2. Invaller Mike Smeele droeg daarna ook zijn steentje bij aan het succes van de paarswitten: 6-2. De gasten bepaalden uiteindelijk uit een strafschop die in eerste instantie door APWC doelman Maarten Kok was gestopt, de eindstand op 6-3.