1-0 Raymon Harzevoort, 2-0 Richard Moore, 2-1 Jurgen Bergwijn

4 november 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De stadsderby tussen Amsvorde en KVVA heeft zondag geen schoonheidsprijs opgeleverd. Beide teams bakten er weinig van maar zij konden de slechte terrein- en weersomstandigheden wel als excuus voor de slechte vertoning aanvoeren. Winnaar werd Amsvorde, dankzij twee doelpunten binnen vijf minuten in de beginfase van de tweede helft: 2-1.

De beste kansen in de eerste helft waren voor KVVA. Zeker drie scoringsmogelijkheden werden door de bezoekers onbenut gelaten. Amsvorde kon daar slechts één kans tegenover stellen maar die werd door Richard Moore niet benut.

In de tweede helft werd er wel gescoord. Raymon Harzevoort scoorde met wat geluk de openingstreffer, amper vijf minuten later gevolgd door nummer twee. Moore benutte een strafschop: 2-0. KVVA had echter een snel antwoord. Jurgen Bergwijn verkleinde de achterstand: 2-1. Daarna kreeg Harzevoort zijn tweede gele kaart en moest hij het veld verlaten. De gemoederen raakten daardoor verhit. De scheidsrechter lastte een afkoelingsperiode in en besloot daarna de rode kaart voor de Amsvorde speler in te trekken. De resterende tijd werd zonder problemen uitgespeeld.