1-0 Mark van Wijngaerden, 2-0 en 7-0 Mohammed Ozturk, 3-0 Henk Baum, 4-0 Jeffrey Merts, 5-0 Rob Epskamp, 6-0 Geoffrey de Lange

4 november 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - HVC heeft zondag op imponerende wijze het Hilversumse De Zebra’s aan de kant gezet. Met maar liefst 7-0 gaven de Amersfoorters een demonstratie van hun niet geringe voetbalkwaliteiten.

Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat HVC er geen gras over liet groeien. Het was op sportpark Zielhorst wachten op de eerste treffer. Die kwam er pas in de 26e minuut en toen vielen er ook gelijk drie doelpunten. De schutters waren Mark van Wijngaerden, Mohammed Ozturk en Henk Baum. Daarmee was de koek in de eerste helft nog niet op. In de 39e minuut bepaalde Jeffrey Merts de ruststand op 4-0.

De tweede helft was een formaliteit. De titelkandidaat in de vijfde klasse G ging onverdroten door met het scoren van doelpunten. Rob Epskamp, Geoffrey de Lange en Ozturk zorgden voor een 7-0 eindstand.

Omdat koploper Faja Lobi zondag ook geen steek liet vallen, moet HVC nog steeds met de tweede plaats genoegen nemen. De achterstand is echter minimaal, slechts één punt.