0-1 Terence Vliet, 1-1 en 2-1 Michel Tomij, 3-1 Roy Meerwijck, 3-2, 3-3, 4-3 Enne-Jan Wierda

4 november 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Op het kunstgrasveld van DVSA uit en in Amerongen ontspon zich vanaf de aftrap een voetbalgevecht dat eigenlijk alle kanten op kon gaan. De gasten uit Amersfoort, die in voorgaande wedstrijden al bewezen dat zij ware voetbalkillers zijn, namen al na 8 minuten een verrassende voorsprong op een op dat moment slap spelend DVSA. Maar naarmate de eerste helft vorderde kreeg DVSA meer grip op de wedstrijd en dook wat vaker op voor het doel van de Amersfoortse goalie. In de 31e minuut was het middenvelder Michel Tomij die met een fraai schot van afstand (van richting veranderd) de gelijkmaker aantekende. Met na nog géén minuut later een tweede treffer van diezelfde Tomij, die wederom van afstand de bal achter de VOP goalie pegelde (2-1). In de 50e minuut was het weer raak voor DVSA, dat in de persoon van Roy Meerwijck de voorsprong vergrootte naar 3-1. Maar VOP toonde moed en durf, verkortte in de 65e minuut tot 3-2 en tot ontsteltenis van alles en iedereen dat DVSA een warm hart toedroeg, werd kort daarop de gelijkmaker achter Amerongen keeper Chiel Renken geponeerd. Toch kwam kort voor het laatste fluitsignaal de bevrijdende 4-3 op het scorebord door Enne-Jan Wierda, die zijn ploeg naar een weliswaar verdiende, maar zeker gelukkig te noemen overwinning schoot.