Advocaten claimen Leedafab.nl

21 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

Afab verstrekt hypotheken en leningen en wordt de laatste maanden vergeleken met de DSB, een financiële instelling die hoge provisies berekende over koopsommen en diverse gekoppelde verzekeringen bij leningen. Geïnspireerd door de perikelen rond DSB en het ontstaan van websites als Dsbramp.nl en Hypotheekleed.nl heeft Afab twee weken geleden een aantal domeinnamen vastgelegd. Daarbij gaat het om de sitenamen afabclaim.nl, afabramp.nl en afableed.nl.

Amersfoortse dienstverlener in opspraak AMERSFOORT - De actie van de in opspraak geraakte Amersfoortse financiële dienstverlener Afab om enkele webadressen te claimen, heeft een tegenactie uitgelokt. Advocatenkantoor Bartels heeft op zijn beurt de domeinnamen Leedafab.nl, Claimafab.nl en Rampafab.nl geclaimd. door André van der Velde

Afab-directievoorzitter Maasbert Schouten liet onlangs in het verzekeringsvakblad AssurantieMagazine (AM) weten de domeinnamen zekerheidshalve te hebben vastgelegd. Hij benadrukte daarin tevens dat er geen enkele concrete aanleiding is dat Afab voor schadeclaims zou moeten vrezen en dat het bedrijf nooit koopsompolissen van € 20.000,- heeft verkocht.

Desalniettemin heeft advocatenkantoor Bartels uit Zeist zelf enkele webadressen geclaimd. Als daaraan behoefte blijkt, kan zo een platform worden geboden aan mensen met vragen over Afab.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft overigens een onderzoek ingesteld naar kredietlastenbeschermers binnen Afab. Deze week is bekendgemaakt dat de Hollandsche Disconto Voorschotbank (HDV), onderdeel van Afab, is gestopt met het aanbieden van een kredietlastenbeschermer die tegen koopsom werd gesloten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie