Bouw van hotel aan Lieve Vrouwekerkhof

21 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

De bouwplaats op de hoek van Lieve Vrouwestraat 12 en Lieve Vrouwekerkhof 2 wordt de komende vier weken ‘in bezit genomen’ door de archeologische dienst. Het is een gebruikelijke procedure als een pand in de monumentale binnenstad verdwijnt om plaats te maken voor iets nieuws. De afdeling Archeologie van de gemeente Amersfoort krijgt de gelegenheid onderzoek te doen naar de archeologische waarden.

AMERSFOORT - Er komt een nieuw hotel met 17 kamers aan de Lieve Vrouwestraat: drie bouwlagen hoog, met op de begane grond een restaurant. Vorige week werd het bestaande pand gesloopt.

door John Spijkerman

,,We gaan daarna beginnen met de bouw van een kelder ‘’, vertelt projectmanager Kempener van Heilijgers. Hij hoopt dat het bouwproject rond september 2010 klaar is. Opdrachtgever is horecaondernemer Derias. ,,Het moet een driesterrenhotel worden’’, zegt hij. Architect is Berry Dillen. Op de begane grond komt een nieuw restaurant, als opvolger van het Italiaanse restaurant Lorenzo. Het hotel omvat twee verdiepingen met een kap. Derias heeft het over tweeënhalve verdieping. ,,Alle kamers krijgen douche en toilet. Op de eerste verdieping komen zes kamers, op de tweede ook zes en op de derde vijf kamers.’’

Qua bouwvolume, bouwstijl en situering van de raampartijen past het bouwplan in de context van de oude binnenstad. Een hoogte-accent op de hoek Lieve Vrouwestraat, Lieve Vrouwekerkhof past daarbinnen, vindt de gemeente. Economisch gezien is een groter bouwvolume volgens de gemeente ‘de enige mogelijkheid om deze zwakke ruimtelijk plek te verbeteren’.

De bouw van het hotel in de binnenstad past in het beleid van de gemeente Amersfoort om het horeca-aanbod in de bestaande binnenstad te verbeteren en uit te breiden. In de binnenstad wil de gemeente een verdere ontwikkeling mogelijk maken van horeca binnen de twee bestaande horecaconcentratiegebieden. Lieve Vrouwekerkhof/Krankeledenstraat is één van deze horecaconcentratiegebieden.

Omdat de bouw van een hotel met restaurant aansluit bij het horeacabeleid van de gemeente, hoeft de eigenaar niet te zorgen voor parkeergelegenheid op eigen terrein. Parkeren kan in de parkeergarages, vindt de gemeente.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie